Zo herken jij dat je niet meer verliefd bent

Relaties door Chiara

 

In het begin van een relatie lijkt elke vrouw in een sprookje te leven. Je loopt op (roze) wolken en er fladderen vlinders in je buik. Maar wat als jouw prins op het witte paard jou geen kriebels meer bezorgd? Ben jij nog wel verliefd? 

Verliefdheid is vaak maar van korte duur. Op een gegeven moment worden jouw kriebels omgezet in het fenomeen ‘houden van’. Af en toe komen die vlinders in jouw buik terug om je eraan te herinneren waarom jij in eerste instantie op een roze wolk zat. En wanneer hij jouw favoriete outfit van hem uit zijn garderobekast tovert, kun jij hem nog steeds opeten. Nachtenlang aan de telefoon hangen met hem zal je nooit gaan vervelen. Als hij een dipje heeft, koop jij zijn favoriete snack om hem op te vrolijken. Maar wat nou als dit allemaal (een stuk) minder wordt? En jij liever alleen slaapt dan met hem naast je? Ben jij nog wel verliefd? Nou… Niet als jij jezelf hierin herkent; 
 

 

 
… Je vlinders zijn weggevlogen. Jij voelt helemaal geen fysieke kriebels meer als je aan hem denkt of met hem bent. 
 
… Je wordt nieuwsgierig naar andere mannen. Die ene guy ziet er best wel cute uit. En wat zou er gebeuren als jij in zou gaan op het geflirt van die lekkere barman? Je slooft jezelf soms zelfs een beetje uit om indruk te maken op een andere man dan jouw vriend. 
 
… Maar voor je eigen vent doe je verre van je best. Als jullie een avondje uit gaan, houd jij je slobberbroek en gebreide trui lekker aan. Hoe bedoel je een spannend lingeriesetje? Hij neemt maar genoegen met je vleeskleurige bh en bloemetjes onderbroek!
 
… Je voelt je niet meer aangetrokken tot hem. Back in the days was één blik van hem al voldoende om jou knikkende knieën te laten bezorgen. Maar nu vind je hem verre van sexy. 
 
… Daarom ben je niet meer intiem met hem. Wanneer je hem een hele dag had moeten missen besprong je hem zodra je hem zag. Maar nu houd je zijn kusjes en knuffels liever op afstand en slapen doe je tegenwoordig het liefst alleen of met je bff. Niet meer in zijn armen in ieder geval. 
 
 
… Aan seks moet je al helemaal niet denken. Als hij je in je nek begint te zoenen rol jij stiekem al met je ogen. Het liefst duw je hem van je af, hier heb jij echt geen zin in... 
 
… Je ziet hem als een goede vriend/ broer. Het is niet gek dat jij je boyfriend ook beschouwt als je best male friend. Maar als alle romantische gevoelens wegvallen, is er iets mis. 
 
… Je ergert je constant aan hem. In het begin kon je er wel om lachen als hij snurkte, of continue aan zijn baard plukte. Nu irriteer jij je mateloos aan zijn vervelende trekjes. Sterker nog; hij haalt af en toe het bloed onder je nagels vandaan. 
 
… Je hebt constant het gevoel dat je iets mist. Vroeger voelde jij je compleet als jullie samen waren. Je kunt je vinger er niet opleggen, maar je mist nu gewoon iets. 
 
… Je spendeert je tijd liever met anderen dan met hem. Het is dat hij jarig is, jullie een verplicht familie-etentje hebben of jullie anniversary vieren. Maar anders lag jij nu echt met je bff films te kijken. Het moet maar hè...
 
… Hem (terug)bellen of appen voelt als een verplichting. Jij krijgt geen kriebels meer in je buik wanneer zijn naam op jouw beeldscherm verschijnt. Vaak reageer jij met tegenzin op zijn berichtjes en laat jij je voicemail zijn telefoontjes beantwoorden. 
 
 
… Je luistert niet meer naar hem. Wat hij heeft meegemaakt op zijn werk interesseert je vrij weinig. En als hij een dipje heeft, moet hij dit maar lekker met zijn vrienden bespreken. 
 
… Je bent nooit meer jaloers. Krijg jij een berichtje van een vriendin dat zij jouw vriend heeft zien praten met een ander meisje? Het boeit je echt helemaal niets. 
 
… Hij komt niet meer voor in jouw toekomstplannen. Jij ziet jezelf niet meer in een witte jurk naar het altaar lopen als hij er staat. En die wereldreis... die maak je liever met je bff of alleen. 
 
… Complimentjes of spontane verrassingen en cadeautjes kan hij wel vergeten. Waarom zou je tegen hem liegen? En waarom zou je hem in de watten leggen, als je er toch niets bij voelt? Cadeautjes voelen sowieso aan als pure geldverspilling. 
 
… Je deelt jouw geluksmomenten liever met je vriendinnen. Heb jij een nieuwe baan, ben je geslaagd of vier je jouw verjaardag? Deze speciale momenten deel jij liever met je vriendinnen en familie dan met hem. Ook wanneer jij in een dipje zit heb je meer behoefte aan hen dan aan je vriend. 
 
Wat zou jij doen als jij jezelf hierin zou herkennen?