Liefde / Relaties
Relaties

8 dingen waar je echt geen ruzie over hoeft te maken met hem


Je bent gek op je lover, maar soms heb je zin om hem én zijn balletjesboxer uit het raam te kieperen. Voor je dat doet: moet je je wel aan hem ergeren? 8 dingen waar je in ieder geval écht geen ruzie over hoeft te maken.

Relaties: liefde voor die dingen, maar soms zijn ze gewoonweg lastig. Alhoewel: is het niet gewoon zo moeilijk als je ze zelf maakt? Als je bijvoorbeeld eens kapt met ruziemaken over de volgende acht zaken, ziet je relatie er binnen mum van tijd veel rooskleuriger uit!
 

Zijn vuile sokken
Op nummer één op de zinloze-ruzie-lijst, want echt, waar gáát het over: zijn vuile sokken. Ja, hij laat ze slingeren. Ja, ze stinken. Ja, het ziet er onfris uit. Maar jij bent ook niet ideaal bezig door steeds de stekker van je föhn in het stopcontact te laten zitten. Leave it be. Het zijn sokken, geen kernwapens.
 
Zijn luiheid
Elke keer als je thuiskomt, staat de vaat weer tot aan zolder opgestapeld. Uit zichzelf een was draaien? Komt ook niet in hem op. Laat staan dat hij weet waar je de stofzuiger altijd parkeert. Irritant, maar om er ruzie over te maken? Oh, please. Is het überhaupt wel écht zo vreselijk in jullie huis? Zo ja, maak gewoon een duidelijke taakverdeling (ik maak schoon, jij repareert alles wat kaduuk is) of huur een schoonmaker in van de gezamenlijke rekening.
 
Dat hij sommige dingen niet uit zichzelf doet
Valentijnsdag? Dan kun je fluiten naar je bos trosanjers. Jullie jubileum? Nadat je hebt gezegd dat jullie 574 dagen, 22 uur en 6 minuten bij elkaar zijn, licht hij Hallmark misschien een keer in. Tja, het is geen Koning Ik Voel Alles Zelf Heel Goed Aan. Maar hij is ook zo veel gewoon wél.
 
 
Hoe (laat) hij thuiskomt
Als hij gaat stappen met Alex en Dirk-Jan, wil het nog weleens laat en voor hem heel, heel wazig worden. En iedere keer weer wacht je hem daarom laaiend in je snuggie op. Serieus: hoe vaak is hij na zo’n date met ‘Ali en D-J’ in deze staat thuisgekomen? Precies. Gaat nooit veranderen.
 
Die ene karaktertrek
Ook in de categorie ‘oud nieuws’: die ene karaktertrek die je zo godsgruwelijk irritant vindt. Nu snappen we dat het niet sfeerbevorderend is als hij te koppig is een ruzie bij te leggen, maar je kent hem toch? Van welke karaktertrek je ook je haar permanent uit je kop wilt trekken: deal with it. Of pak je biezen. Het gaat namelijk niet veranderen.
 
Zijn zondagse kloffie
Wat hij het liefst draagt in het weekend? Zijn afgetrapte spijkerbroek en capuchontrui met een stonede Tweety. Zijn reactie als jij weer naar hem kijkt alsof zijn moeder hem net uitgescheten heeft? “Tja, het zit gewoon lekker.” Precies. Net zoals jij je juichpak aantrekt als je weer eens de Netflix-trein neemt.
 
 
Zijn wekelijkse gameavond
Elke woensdagavond is het weer raak: vanuit je woonkamer komen schietgeluiden die je gerust een week uit je slaap houden. Wat er aan de hand is? Je vriend houdt een game-avond, inclusief platgetrapte wokkels, parket wat plakt en een kamer die naar verschraald bier ruikt. Chill? Nee. Maar het is wél de avond waarop hij heel hard lacht en ontspant.
 
De vakantie met de mannen
Ieder jaar, zo rond juli/augustus, vertrekt hij weer met zijn vaste vriendenclub voor twee weken naar een zonnig oord. Wat hij daar uitvreet? Dat mag Joost weten. Je bent alleen zo bang dat hij daar aan de lippen van Exotische Elma hangt, dat je bij het woord vakantie al stennis schopt. Kap ermee: hij gaat al jaren weg, en hij komt ook al jaren terug. Naar jou.

Over welk onderwerp maak jij onnodig ruzie met hem?