Seks & relaties / Relaties
Relaties

Om deze dingen maken alle koppels weleens ruzie

Als je momenteel in een relatie zit weet je dat het niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn is. In elke relatie is er weleens ruzie, ze horen er nu eenmaal bij. En geloof het of niet, maar dit gebeurt niet alleen maar binnen jouw relatie. 
 
Hoe graag we ook de hele tijd op een roze wolk willen chillen, is dit totaal niet realistisch. Ruzies horen er nu eenmaal bij. Maar je zou het ook van een positieve kant kunnen bekijken. Als je nooit ruzie hebt, kan dat never nooit gezond zijn. Dat betekent dat je alle irritaties opkropt en zodra de emmer vol is... kan dat heel verkeerd aflopen. En dat wil je natuurlijk niet hebben! 
 
 
Het is dan ook weer niet de bedoeling dat je elke dag om het geringste met elkaar staat te kibbelen. Maar er is wel een aantal onderwerpen waar ieder koppel weleens ruzie overmaakt. Herken jij ze? 
 
1. Communicatie 
Slechte communicatie is misschien één van de meest voorkomende redenen waarom koppels ruzie maken. Je begrijpt elkaar verkeerd of er wordt niet duidelijk gemaakt waarmee de ander echt zit. Of wat dacht je van de momenten dat je het idee hebt dat je lover nooit naar je luistert. Zo frustrerend! 
 
2. Jaloezie
Een beetje jaloers zijn is natuurlijk helemaal niet erg, maar alles wat TE wordt heeft alleen maar een slechte invloed. 
 
3. Klusjes 
Dit geldt voornamelijk voor stelletjes die samenwonen. De klusjes die geklaard moeten worden gaan niet altijd zoals afgesproken. De één ruimt nooit de vaatwasser uit en de ander neemt nooit de vuilniszak mee naar buiten. En na heel veel irritaties loopt dit zoals gewoonlijk uit tot ruzie. 
 
4. Opruimen 
Als jij bijvoorbeeld heel netjes bent en hij heel slordig is, kan dit voor enorme frustraties zorgen. Je hebt net de was gedaan, het huis opgeruimd en gestofzuigd en dan gooit hij zoals gewoonlijk zijn sokken midden in de woonkamer... Hoe moeilijk is het om even naar de wasmand te lopen en ze daarin te gooien?! 
 
5. Familie 
Je schoonfamilie heb je niet voor het kiezen. En als jij het niet altijd even goed kan vinden met je schoonzus of je schoonmoeder kan dit weleens voor probleempjes zorgen. 
 
6. Eten 
Oké, dit is een serieus probleem. De vraag: ‘Wat gaan we vanavond eten?’ kan voor heel wat irritaties zorgen. Beiden blijven jullie ontkennen wat jullie willen eten en als er dan eindelijk iemand zegt wat diegene wil, is de ander het er niet mee eens. 
 
7. Seks
Als je al langer in een relatie zit, is het je misschien niet ontgaan dat de momenten dat jullie seks hebben wat minder intens zijn dan in het begin. Dit kan ervoor zorgen dat je meer afstandelijk gaat doen. Praat er daarom over met elkaar en deel je wensen in bed. Zo weet je ook of je aan elkaars intenties voldoet en dit maakt het allemaal leuker. 
 
8. Aandacht 
Jij vindt dat hij je te weinig aandacht geeft en vice versa. Soms heb je momenten in je leven dat je wat drukker bent met andere dingen, wees daarom geduldig en ga niet gelijk ruzie zoeken. 
 
9. Geld 
Hij verdient bijvoorbeeld net ietsje meer en jij geeft op sommige momenten te veel uit. Maak daarom altijd vooraf goede afspraken met elkaar om dit soort ruzies te voorkomen. 
 
10. Hobby’s 
Jij bent al die voetbalwedstrijden van hem helemaal zat en hij is helemaal klaar met al die irritante series van jou. Hoe je kunt voorkomen dat je hier ruzie om maakt, is door bijvoorbeeld één keer in de week samen elkaars hobby uit te voeren. Je vindt het misschien niet leuk, maar je spendeert zo wel tijd samen en stelt op dat moment je partner tevreden. Twee vliegen in één klap! 
 
Waar maak jij het snelst ruzie over met je lover?