Signalen dat je lover binnenkort om je hand zal vragen

Relaties door Chiara

 

Het lijkt wel alsof al jouw vriendinnen tegenwoordig zwanger zijn of gaan trouwen. Jij vindt dit natuurlijk super voor ze, maar stiekem ben jij ook wel toe aan een volgende stap in je relatie. Wanneer vraagt jouw vriend nou om jouw hand? 

 

 
Waarom gedraagt jouw lief zich de laatste tijd zo vreemd? Jij kan er geen touw aan vastknopen! Al dat geheimzinnige gedoe en die rare vragen. Je zou bijna denken dat hij buiten de deur eet. Maar voor jij Sherlock uit moet gaan hangen om erachter te komen wat hij allemaal uitspookt, kun jij je ook afvragen of hij misschien juist wel met het tegenovergestelde bezig is. Wie zegt dat hij aan het flikflooien is met een ander? Wellicht is hij juist toe aan de volgende stap in jullie relatie. Misschien gaat hij binnenkort wel op één knie om jou een hele belangrijke vraag te stellen. De volgende keer dat hij de winkel uitrent wanneer jij een jurkje past, moet je niet gelijk denken dat hij dan zijn kans grijpt om een andere chick te bellen. Hij trekt vast een sprintje naar de juwelier om jouw ringmaat door te geven. En deze signalen maken ook duidelijk dat hij zijn achternaam dolgraag met je wil delen; 
 
 
… Hij bezuinigt tegenwoordig op alles. Hij slaat avondjes uit met zijn vrienden af, vergelijkt prijzen en kookt de laatste tijd zelfs. Alles om een beetje geld te kunnen sparen (voor jouw ring natuurlijk). 
 
… Hij gedraagt zich anders dan gewoonlijk. Een hele rare verklaring waarom hij zo lang weg was of zijn laptop afschermt hoeft niet perse te betekenen dat hij vreemdgaat. Wellicht plant hij een onvergetelijk huwelijksaanzoek voor jou in. 
 
… Jullie hebben inmiddels al heel wat bruiloften van vrienden bijgewoond. Alle stelletjes in jullie sociale kring settelen, trouwen en krijgen kindjes. Misschien ziet hij daardoor in dat jullie ook wel klaar zijn voor de volgende stap. 
 
… Maar wanneer je erom vraagt, is hij ervan overtuigd dat het huwelijk niets zal toevoegen aan jullie relatie. Het is slechts een verandering voor de wet hoor! Dit zegt hij natuurlijk alleen om zijn plannetje geheim te houden. 
 
… Vervolgens brengt hij het onderwerp zelf continu naar boven. ‘Schatje, hoe zou jij het vinden als we zouden trouwen?’ Uhm gast, wat wil je nou? 
 
… Hij stelt voor om een gezamenlijke rekening te openen. Niet alleen omdat hij je vertrouwt, maar jullie binnenkort samen kunnen sparen voor de dag waarop jullie elkaar het ja-woord geven. 
 
… Hij stelt steeds meer vragen over jouw wensen voor de toekomst. ‘Hoeveel kinderen zou je willen krijgen?' en 'Is het een idee om over vijf jaar te verhuizen naar het platteland?’
 
… Ineens heeft hij een enorme obsessie voor juwelen. ‘Schatje, houd jij van goud of zilver?’ ‘Wist je trouwens dat er ook zoiets bestaat als witgoud?’ (Uhm... duh!) ‘Deze steen staat voor liefde en die juwelier op de hoek heeft een nieuwe collectie.’
 
… Hij is dan ook enorm benieuwd naar jouw mening over bepaalde sieraden, met name ringen. Je verdenkt hem zelfs van het stiekem grabbelen in jouw juwelendoosje, aangezien jij bepaalde items niet meer kan vinden en alles door elkaar ligt. 
 
… Je familie doet de laatste tijd wel heel geheimzinnig. Wat verbergen zij voor je? Waarschijnlijk dragen zij een steentje bij aan het huwelijksaanzoek. Of misschien heeft je lover wel heel degelijk om jouw hand gevraagd bij zijn toekomstige schoonvader. 
 
 
… Hij plant uit het niets spontaan een luxe etentje, een weekendje weg of een vakantie. Wat is jouw vriend van plan? 
 
… Hij is constant zenuwachtig en vertoont nerveuze trekjes. Normaal stottert hij nooit en jij wordt zelfs een beetje kriegel van dat heen en weer geloop. Hij gaat zich namelijk heel binnenkort verloven.... 
 
… Hij gaat op één knie, niet om zijn veters te strikken of omdat hij iets heeft laten vallen… Maar om jou de belangrijkste vraag van zijn leven te vragen natuurlijk! 
 
Wat lijkt jou een superromantisch aanzoek?