10 herkenbare dingen als je een lange afstandsrelatie hebt

Relaties door Fadak
Hartstikke spannend natuurlijk, zo'n duifje in het buitenland - maar je kunt je vast voorstellen dat lange afstandsrelaties lang niet altijd ideaal zijn. Sterker nog, het is keihard knokken voor de liefde. Heb jij een lange afstandsrelatie (gehad)? Dan herken jij zeker weten deze dingen. 
 
 
… Afscheid nemen blijft hoe dan ook verschrikkelijk. Hoe vaak je het ook moet doen, het went nog steeds niet. Het idee dat je hem pas weer over 8 weken, drie dagen en vier uur ziet, laat je alleen maar nog harder huilen op het moment dat die je een afscheidskus geeft. 
 
Thank god dat we in dit tijdperk leven en er zoiets bestaat als Skype, Facetime of alle andere manieren waarop je kunt videochatten. Koken, samen series kijken, tandenpoetsen, dit doe je allemaal terwijl jullie samen aan het videochatten zijn. Zo zijn jullie toch nog een beetje ‘samen’. 
 
… Als hij aan de andere kant van de wereld woont betekent het dat jullie een enorme tijdsverschil hebben. Als jij wilt gaan slapen, staat hij net op. Daarom is het soms moeilijk om een geschikte tijd te vinden om hem te kunnen bellen. Maar stiekem vind je het niet erg om ’s nachts je wekker te zetten zodat je hem kunt opbellen. 
 
… De taal kan nog wel eens voor wat miscommunicatie en irritaties zorgen. Vooral als hij uit een niet-Engelstalig gebied komt. En als er irritaties zijn, kan dat oplopen tot ruzie. 
 
… Ruzie. Dit is misschien nog wel het meest vervelende als er een grote afstand tussen jullie is. Je kunt niet even naar elkaar toe gaan om het uit te praten. En wat nou als één van de twee de telefoon niet opneemt? Hels, hels, hels! 
 
 
… Je vrienden en familie maken zich zorgen om je. Ze vragen zich voortdurend af hoe je het volhoudt, of je hem niet enorm mist en de welbekende zin: ‘Ik zou dat echt niet kunnen hoor!’. 
 
… Soms, heel soms ben je een beetje jaloers op andere koppels. Vooral als ze samenwonen en er dus 0,0000 afstand tussen hen is. 
 
… Jij bent de beste planner ever. Je weet exact over hoeveel dagen, uren en minuten jij hem weer ziet. Je organiseert alles zo goed, zodat er niks mis gaat en je reisje naar hem vlekkeloos verloopt.
 
… Ergens ben je ook wel heel blij. Want op normale dagen dat je niet met hem bent, ben jij een independent woman. Alleen de momenten dat je hem eindelijk kan bespringen verander je in een klein meisje en is het alsof jullie in de honeymoon-periode zitten.