Zolang zit jij op een roze wolk tijdens je relatie

Relaties door Fadak
Aan het begin van een nieuwe relatie is alles rozengeur en maneschijn. Je bent onwijs verliefd, wilt elk moment dat je kan met elkaar spenderen, je droomt over elkaar en bent als het ware nog net niet aan elkaar vastgeplakt. Heel cute!
 
Een relatie is aan het begin natuurlijk ook best spannend, omdat het de fase is waar je elkaar leert kennen. Waarmee begint je lover zijn dag het liefst? Wat doe die het liefst in zijn vrije tijd? Hoe spendeert hij de feestdagen? Allerlei dingen waar je in het begin van je relatie achter komt. 
 
 
Maar zoals overal een einde aankomt, zo komt er ook een einde aan de ‘honeymoon’ periode van jullie relatie. Dit betekent niet dat de liefde die er tussen jullie is verpest wordt, maar jullie komen terecht in een andere fase van jullie relatie. Maar hoe lang duurt zo’n ‘honeymoon’ fase in een relatie eigenlijk? 
 
Volgens een onderzoek duurt de periode waarin jullie helemaal in de roze wolken bevinden 13 maanden en zeven dagen. Op je gemak voelen bij elkaar, elkaar beter leren kennen en de eerste kriebels die langzamerhand afdalen zijn de drie belangrijkste redenen waarom er op een gegeven moment een einde komt aan de beginfase waarin je oh zo verliefd bent. 
 
Een deel van de ondervraagden geeft aan dat luiheid één van de grootste moodkillers is op het gebied van romantiek. Ook geven vrouwen toe dat ze meer moeite zouden kunnen doen in plaats van het alleen maar bij de mannen neer te leggen. Geen moeite meer doen om er goed uit te zien voor je lover, ruziën en minder vrijpartijtjes zijn tekenen dat de wittebroodsweken over zijn. 
 
 
Maar gelukkig is er overal een oplossing voor! Merk jij dat de vonk minder hard van jullie relatie af spettert? Ga meer met elkaar daten, plan romantische uitjes samen en zeker geen onbelangrijke; luister naar elkaar. Wat wij je willen meegeven is of je nou pas een jaar een relatie hebt of vijf jaar, blijf er altijd aan werken, stop niet met leuke dingen doen en blijf elkaar voor verrassen met leuke dingen! 

Hoe verliefd ben jij nog?