Waarom in je eentje wonen hartstikke fijn is

Lifestyle door Sabine
Je bent klaar met huisgenoten, maar hebt ook geen vriend met wie je wilt samenwonen of vindt het nog te vroeg om deze stap te zetten. Dus wat doe je dan? Lekker een stekkie in je eentje huren! Het is namelijk superfijn om alleen te wonen! 
 
‘Alleen is ook maar alleen’ is een uitspraak die je vaak hoort. Het klinkt vaak wat negatief, alsof alleen verschrikkelijk is. Maar alleen hoeft helemaal niet naar te zijn. Zo is het heerlijk om een huisje voor jezelf te hebben. Niet met je ouders, niet met huisgenoten en ook niet met partner. Waarom het zo fijn is om alleen te wonen? Wat dacht je hiervan:
 
Je stoort nooit iemand
Je moet op je tenen het huis insluipen na een avondje stappen omdat je ene huisgenoot zo licht slaapt. Ook kan er pas na 8 uur ’s ochtends gedoucht worden omdat je huisgenoot die naast de badkamer slaapt zo vroeg wordt gewekt. 

 
Je hoeft je troep niet meteen achter je op te ruimen
Nee, natuurlijk ben jij niet ’s werelds grootste sloddervos en ruim jij alleen haastig je huis op als je moeder je laat weten binnen een uurtje bij je op de stoep te staan. 
 
Je kunt je huis inrichten naar je eigen smaak
Je ouders konden er maar niet bij dat je dat enorme Boeddhabeeld zo mooi vond. Nu je wat ouder bent, snap je dat dat ding wel wat groot was. Maar het is fijn om je huis helemaal naar je eigen smaak in te kunnen richten. Wil jij bij wijze van spreken een gifgroene bank in je woonkamer, dan doe je dat lekker! Het is jouw huis en die mag je inrichting naar jouw eigen smaak.  
 
Je wordt er heel zelfstandig van
Je hebt geen moeder meer die ervoor zorgt dat er een prakje op tafel staat, je hebt ook geen huisgenoten die het internet wel regelt of een vriend die wc-papier heeft gekocht want jij bent het weer eens vergeten. Als je alleen woont, zal je het allemaal zelf moeten doen en dit brengt je een enorm verantwoordelijkheidsgevoel bij.  

 
Je kunt lekker aan je hobby’s werken
Als jij zin hebt om om 6 uur ’s ochtends je yogamat uit te rollen in de woonkamer, doe je dat gewoon lekker. Geen huisgenoten die je vragen wat je in hemelsnaam aan het doen bent of een vriend die wil dat je terug naar bed komt. Ook kun je thuis lekker je guilty pleasure songs opzetten. 

Jouw zaken zijn jouw zaken
Soms doe je iets wat even niet zo handig is, maar dat is dan jouw zaak. Of soms doe je dingen die je graag even voor jezelf wilt houden. Heb je een leuke date gehad en wil je hem eigenlijk nog wel uitnodigen voor een slaapmutsje? Dan doe je dat lekker! Niemand die het hoeft te weten. 

Waarom zou jij graag alleen willen wonen?