Zo kom jij alvast helemaal in de kerststemming!

Vrije tijd door Chiara

Krijg jij kriebels bij het horen van kersthits? Word jij ook zo blij van de geur van dennenbomen? En maak jij ook een vreugdedansje als de mooiste dagen van het jaar dichterbij komen? Nee, wij kunnen ook niet wachten tot het kerst is! 

Als de zomer voorbij is verlangen we maar naar één moment tijdens de koude dagen; kerst. Eigenlijk kijken we hier stiekem 365 dagen per jaar naar uit. Geen andere feestdag is te vergelijken met het warme gevoel dat we ervaren tijdens deze sfeervolle feestdagen. Gelukkig hadden we Sinterklaas nog om ons warm te houden. De voorbereidingen voor ‘t heerlijk avondje hielden ons op temperatuur. Maar nu moeten we nog drie weken wachten tot het eindelijk kerst is en pff, dat is echt geen makkie! Het liefst schiet jij nu al in je schitterende jurk en snoep jij van kerstkransjes en warme chocomelk. Maar waarom eigenlijk niet? Om alvast van de kerstsfeer te snoepen kun je ook;


 

… Een bezoekje brengen aan een (of meerdere) kerstmark(en). Of je nu een markt bezoekt in Nederland, Duitsland of Engeland, een ultiem kerstgevoel is gegarandeerd! De sfeervolle lichtjes, winterse drankjes (hot chocolate of een glaasje glühwijn), warme hapjes, kerstdecoratie en mooiste presentjes zijn onmisbaar om alvast in de sfeer te komen. 

 
… Ga lekker een middagje actief schaatsen of ga voor een andere winterse activiteit. Tijdens de break kom je natuurlijk even tot rust met een grote mok warme chocomelk met slagroom. 

… Luister naar de leukste kersthits. Laat bijvoorbeeld Mariah Carey door je speakers knallen. Wie imiteert haar het allerbeste? Weet jij de danspasjes van het optreden in groep zes met je meidengroep nog, of verzin jij dit jaar een nieuwe choreo? 

… Houd een kerstfilmmarathon en zwijmel heerlijk weg terwijl je geniet van warme appeltaart en een warm theetje of andere warme versnaperingen. Weer een dagje minder verwijderd van the real deal!

… Ga de stad in en doe kerstinkopen. Jij hebt vast nog een outfit nodig voor het kerstdiner op je werk. En liggen er al genoeg pakjes onder de boom? Oeps, je hebt geen tafelkleed meer in de kast! Genoeg redenen om eens flink wat geld uit te geven! 

... Trek je foute kersttrui aan, zet je rendieroren op en tover je huis om in een echte kerstwalhalla. Naast het optuigen van de kerstboom, onder het genot van kerstdeuntjes, kun je natuurlijk ook je hele stulpje aanpakken. Lichtjes boven je bed, een mistletoe boven je voordeur en overal kaarsjes.... 
 

 
… Het hoeft toch niet perse kerst te zijn om je familie en vrienden uit te nodigen? Haal je gourmetset maar tevoorschijn of tover al je bordspelletjes uit de kast. Het is dan wel geen kerst, maar het gevoel is even fijn! 
 
… Heb jij beloofd het dessert te verzorgen dit jaar? Of waag jij je aan een kalkoen? Probeer je kerst diner recept alvast uit! Niet alleen weet jij straks zeker dat jij een lekker maal op tafel zet, maar ook kom jij alvast helemaal in de kerstsfeer. En je kunt natuurlijk alvast lekker smullen, mmmmm! 
 
Hoe spendeer jij je dagen voor kerst het liefst?