KAIA: misschien wel het beste Griekse restaurant van Amsterdam?

Hotspots door ZE's Food Reviewers

Geen fine dining in Santorini of Mykonos, maar gewoon hier op jullie deurmat in Amsterdam-Zuid - hoewel je wel het gevoel hebt dat je op een soortgelijke plek aan het eten bent wanneer je bij KAIA binnen zit. 

Dit in 2021 geopende restaurant aan het Europaplein neemt je mee in de Griekse keuken dat een groot gedeelte van ons alleen maar kent van bijvoorbeeld het broodje gyros. Vergeet dat stoffige imago van de Griekse keuken, want niets is minder waar bij KAIA. Bij dit moderne restaurant neem je plaats in een omgeving die alleen al qua uitstraling niet onderdoet aan een prachtig restaurant op Mykonos. Naast genot voor het oog is er gelukkig voor onze foodies meer dan genoeg genot voor de maag. De chefs hebben een menukaart samengesteld waarbij je merkt en proeft dat zij rekening houden met de rijke Griekse historie & tradities, geserveerd in een kwalitatief, creatief en tevens modern jasje. Om een tipje van de sluier te geven: een selectie van een bietensalade, een gerecht met heilbot of lamsvlees - KAIA heeft keuze voor iedere dieetwens en/of soort trek! Met een droge mond kun je natuurlijk niet eten.. Er staan meer dan genoeg Griekse wijnen op de kaart en voor de cocktailliefhebbers is er ook genoeg keuze - vaak met een touch of Greece ;-)

 

De Athinaiki van zeebrasem
De Athinaiki van zeebrasem

 

Het personeel stelt je op je gemak en kan je alles over het menu uitleggen, het fijne naast het uitleggen van de kaart is dat het personeel ook aandachtig naar je luistert en je op een subtiele manier de juiste selectie aan gerechten kan laten maken. (voor de eindeloze twijfelaars onder ons) De presentatie op het bord is subliem en bijna zonde om je mes en vork in te zetten. Onder het genot van een heerlijke fruitige witte Griekse wijn hebben wij onder andere mogen genieten van een beef carpaccio die ervoor zorgt dat je na het eten van deze carpaccio dit gerecht nooit meer op een andere manier wilt eten. Daarnaast is de Athinaiki een aanrader, deze tartaar gemaakt van zeebrasem geeft je een frisse smaakvolle kick met precies de juiste hoeveelheid smaak aan zuur. Bij de Prasoselino krijg je een gerecht met lamsvlees dat op drie verschillende manieren bereid is op je bord, een unieke smaak die je simpelweg moet proeven om te geloven. Dit en nog veel meer om uiteindelijk de smaakvolle reis af te sluiten met een dessert met een soort van panna cotta gemaakt van Griekse yoghurt gevuld met bessen gecombineerd met een honing van karamel en stukjes granola.

 

de beef carpaccio met een eigen unieke twist
De beef carpaccio met een eigen unieke twist

 

Het moderne Griekse restaurant KAIA zet een ander soort fine dining op de kaart die in onze opinie een echte aanrader en unieke aanwinst is voor Amsterdam en omstreken!

Contactgegevens:

KAIA
Europaplein 21
Amsterdam
020-7797708
stuur een e-mail

Bezoek website