Restaurant Krusta: dé hotspot voor deze zomer?

Hotspots door ZE's Food Reviewers

Ciao tutti, buongiorno! Is jouw culinaire hart op zoek naar een reis langs de Mediterrane kust zonder dat je in het vliegtuig hoeft te stappen? Stop met zoeken! Welkom of zoals ze in het Spaans zeggen: bienvenidos bij Krusta. Ik hoor jullie al denken: Spanje? Krusta is toch een Italiaans restaurant? Ja en nee, hoe wij het restaurant zouden beschrijven is: not your average kind of Italian restaurant! Krusta zit in Amsterdam-Zuid pal tegenover de RAI en de keuken richt zich op de zuidelijke smaken van Europa met een voorkeur voor onder andere Italiaanse, Griekse en Spaanse invloeden achter het fornuis. Het menu is bewust wat kleiner gehouden omdat het team van Krusta zich wil inzetten voor de kwaliteit en versheid van al het zogeheten comfort food wat zij te bieden hebben. Kwalitatieve simpelheid, iets waar wij van houden! 

Naast een breed scala aan heerlijke wijnen en cocktails nemen wij je graag mee in de gerechten waarmee jij je maag kan trakteren bij dit pareltje van een restaurant. Wat je bijvoorbeeld op de kaart terug kan vinden zijn starters of misschien zoals ze in Italië zeggen: antipasti waar wij de hele avond zoet mee (kunnen) zijn, de bruschetta is echt een aanrader!

 

de bruschetta met gerookte aubergine, tomaat en burrata.
de bruschetta met gerookte aubergine, tomaat en burrata.

 

Daarnaast hebben zij super- smaakvolle pasta’s, een aantal overheerlijke versgebakken pizza’s uit de oven die overigens een echte eye-catcher voor de gasten in het restaurant is.

 

Pizza piccante met onder andere spianata en 'homemade spicy oil'
Pizza piccante met onder andere spianata en 'homemade spicy oil'

 

Als kers op de taart of zoals ze bij Krusta doen en laten: als pistache op (in) de baklava! Zijn er ook desserts voor de zoetekauwers onder ons.

 

Pistachio baklava: mamma mia..
Pistachio baklava: mamma mia..

 

Gastheer Spiros is enorm gastvrij en neemt je mee in wat de kaart & Krusta te bieden heeft. De smaken lopen op een positieve manier uiteen en je proeft de versheid / kwaliteit in producten keer op keer terug,

Naast de kwaliteit op je bord en in je glas hangt er een fijne sfeer in het restaurant door haar uitstraling, de subtiele maar wel hippe achtergrondmuziek en voornamelijk het personeel dat je op je gemak laat voelen. Krusta is een restaurant waar je de ene avond op een hele toegankelijke manier een paar uur lang kan genieten van een culinaire reis langs de Middellandse Zee en de andere avond nog laat op het terras onder genot van een glas wijn een pizzaatje kan delen. De keuken is wel tot 11 uur 's avond open en het terras beschikt over zon tot in de late uurtjes. Met andere woorden: Krusta is een echte aanrader voor deze zomer en voor iedere gelegenheid een no brainer!

Contactgegevens:

Krusta
Europaplein 13
Amsterdam
020-02331407
stuur een e-mail

Bezoek website