B&B Vol Liefde-Debbie kan het nog steeds niet geloven: 'Waar heb ik dat aan te danken?'

Media door Alyssa

Stel je voor: de ene dag run je nog je eigen B&B in het zonnige Spanje, de volgende dag ben je ineens een bekende Nederlander. Het overkwam Debbie de Jong, die na haar deelname aan B&B Vol Liefde in de zomer van 2023 uitgroeide tot een ware publiekslieveling. En geloof ons, ze is er zelf ook nog steeds een beetje van ondersteboven.

Een zomer vol liefde en opwinding

Terugblikkend op die opwindende zomer waarin Debbie haar partner Paul Visser leerde kennen, deelt ze met LINDA. Magazine: "De reacties die wij kregen waren echt bizar. Het leek wel alsof heel Nederland ineens fan was van ons verhaal. Voor ons gevoel was het vergelijkbaar met Nederland die het EK of WK speelde: iedereen keek naar het programma en had het erover. Al snel werden Debbie en haar liefje Paul als publiekslievelingen bestempeld. "Dat mensen dat zeggen; waar heb ik dat aan te danken? Ik heb niets anders gedaan dan me drie weken lang laten filmen. Daarna vertrekken ze en blijft het stil. Pas tijdens de uitzendperiode ging er iets leven. Het zinderde om me heen."

Stortvloed aan positieve reacties voor Debbie de Jong

Debbie werd overweldigd door de enorme hoeveelheid reacties die ze ontving. "Het was echt een gekkenhuis", reflecteert ze. "Ik vroeg me af: wat gebeurt hier allemaal? Maar eerlijk gezegd vond ik het ook enorm leuk. Bij de andere B&B-eigenaren zag je soms dat de reacties verschillend waren. Je weet nooit van tevoren hoe kijkers op je zullen reageren. Ik ben altijd al een expressief persoon geweest, maar ik had nooit kunnen voorspellen hoe het allemaal zou uitpakken."

'Mensen willen met mij op de foto'

Toch blijft Debbie het moment dat ze ineens een BN'er was bijzonder vinden. "Tijdens de uitzendperiode was het wel een raar iets, dat het zo zindert. Ik woon op het platteland in Spanje en ineens kwamen er allemaal Nederlanders langs die met me op de foto wilden. Maar doordat iedereen zo positief is, vind ik het heel bijzonder en liefdevol. De hysterie van het begin is nu gezakt, maar nog steeds komen mensen naar me toe die even op de foto willen."

Nog een paar gaatjes 

Kort na de laatste aflevering van B&B Vol Liefde onthulde Debbie dat haar B&B tot de nok toe volgeboekt was, zo druk zelfs dat ze wat extra handen kon gebruiken. Gelukkig bood Suus, een medekandidaat uit het programma, aan om de hele zomer te komen helpen. Ook al is het al bijna een jaar geleden sinds de spraakmakende uitzendingen, het adres van Debbie in het zonnige Spanje blijft populair. "Ja, het was altijd al druk, maar nu zijn bijna alle gaatjes die ik heb vol. Alleen in de zomer heb ik nog een paar gaatjes voor vakantiegangers."

Lees ook: Vincenzo kwaad op programmamakers Daar Gaan Ze Weer: 'Jullie worden gehersenspoeld'