Dit zijn de leukste budgetproof date ideeën

Relaties door Maya Luz

Op dates gaan met je partner is en blijft leuk om te doen. Hoe lang jullie al bij elkaar zijn, samen quality time doorbrengen zou altijd een prioriteit moeten zijn. Maar we snappen ook dat je niet van plan bent om voor ieder afspraakje je portemonnee leeg te roven. Dit zijn onze leukste budgetproof date ideeën.

Lees ook: Aan deze signalen merk je dat je verliefd aan het worden bent

Ga naar een rommelmarkt/garage sale

Ook als jullie niet van plan zijn om iets te kopen, kan het superleuk zijn om samen over een rommelmarkt te struinen. Hier zien jullie ongetwijfeld veel leuke en unieke spulletjes. Als jullie wel van plan zijn om geld uit te geven, kunnen jullie een budget opstellen en van dat geld iets voor elkaar uitzoeken.

Begin jullie eigen boekenclub

Zijn jij en je partner allebei boekenwurmen? Dan is het superleuk om een eigen boekenclub te starten. Kies een boek dat jullie allebei nog graag willen lezen. Spreek een dag af waarop jullie het boek uit moeten hebben en ga vervolgens samen zitten met een kop koffie of een glas wijn om het boek na te bespreken.

Bouw samen een pillow fort en houd een filmavond

Soms moet je je weer even kind voelen. Een kussenfort bouwen met je partner is een leuke, fysieke activiteit waarna jullie heerlijk kunnen relaxen. Bouw bijvoorbeeld een fort in de woonkamer en ga hier in zitten om samen een romantische film te kijken. Veel romantischer dan dit wordt het niet, en het kost helemaal niks.

Ga op picknick date

Voor een leuke date in de buitenlucht is een picknick ideaal. Maak zelf lekkere hapjes, die helemaal niet duur hoeven te zijn, en zoek een mooi plekje op in het lokale park. Dat is weer eens wat anders dan een date in een restaurant.

Bezoek een museum

Een bezoekje brengen aan een museum is altijd een goed idee voor een date. Maar veel musea kunnen best prijzig zijn. Gelukkig zijn er ook een hoop gratis musea in Nederland! Zo ontdek je weer eens iets nieuws, en dat zonder hoog prijskaartje.

Word samen creatief

Zijn jullie creatieve types? Organiseer dan een creatieve date waarbij jullie allebei iets maken voor elkaar. Versier bijvoorbeeld een mok of glas voor elkaar of probeer elkaar na te schilderen. Dit is momenteel helemaal in op TikTok en zorgt voor veel lol!

Ga naar de sterren kijken

Voor een date in de avond raden we aan, om op een heldere avond, een mooi plekje op te zoeken om samen naar de sterren te kijken. Neem wat snacks en eventueel een flesje wijn mee en ga gewoon ergens liggen en kijken. Het is geen hele spannende date, maar wel ontzettend romantisch.