Met deze tips verhoog je de slagingskans op datingapps

Single & daten door Anjali

Op zoek naar een relatie, maar zijn de mensen op datingapps meer uit op een one night stand? Zo verhoog je de slagingskans op deze apps.

V.D.H.V.D.N.-methode op datingapps

Hoe onsnap je van die eindeloze zoektocht naar ware liefde? De Verbrand-De-Hooinaald-Vind-De-Naald-methode (V.D.H.V.D.N.) helpt je je perfecte match te vinden. Deze methode bestaat uit zes regels, dus ga ze zorgvuldig door om jouw toekomstige partner makkelijker te kunnen vinden.

1. Niet constant

De datingapp kun je het beste behandelen als je tandenborstel: essentieel in het dagelijks leven, maar niet constant nodig. Gebruik je app dan ook niet meer dan twee keer per dag, en ga al helemaal niet eindeloos swipen. Geef het wat rust en geniet van de echte momenten in je leven, en zie de app als een soort aanvulling.

2. Notificaties

Je notificaties voor de app staan altijd uit. Het is niet nodig om constant in de gaten te houden of je match al heeft gereageerd. Wat je in het echt doet is belangrijker, dus laat je niet afleiden. En als je twee keer per dag op de app kijkt, is dat al meer dan genoeg om op tijd te kunnen reageren

3. Gesprekken

Als je je houdt aan de 'tweemaal per dag'-regel, kun je je berichten beter richten op het versturen van berichten. Deel je tijd zo in dat je ongeveer vijf minuten aan het swipen bent en de rest van de sessie berichten verstuurt. Loopt een gesprek dood? Dan geven we je het advies het niet proberen te redden, dat heeft namelijk weinig zin.

4. Blokkeren

Veel datingapps proberen de mensen die je hebt afgewezen nog een aantal keer voorbij te laten komen. En dat verspilt heel wat tijd. Je kunt op die manier minder nieuwe mensen zien op de app, waardoor je in een soort cirkel belandt. Ben je niet geïnteresseerd? Blokkeer die persoon dan. Op die manier komen ze niet opnieuw voorbij en krijg je alleen nog maar nieuwe mensen te zien.

5. Onbeleefdheid

Negativiteit is iets dat niemand nodig heeft in het leven. Maakt iemand een lullige opmerking, komen ze onbeleefd over of sturen ze ongewilde foto's? Blokkeer of rapporteer ze dan. Je tijd is te kostbaar om hier lang mee te zitten, en datingapps zijn daar ook niet voor bedoeld.

6. Doorgaan

Datingapps zijn om liefde te vinden (of een leuk avontuur), en niet om maandenlang via deze app te blijven kletsen. Het zijn namelijk geen penvrienden. Zie je binnen een week geen voortgang in het gesprek, of veranderen jullie niet naar praten via WhatsApp? Ga dan door. Het is het niet waard om je tijd te verspillen aan iets waar geen toekomst in zit.