Dit zijn de schoenentrends voor de zomer van 2024

Mode & trends door Djamila

De zomer staat voor de deur! Tijd om jouw schoenencollectie te updaten met de nieuwste trends van het seizoen. Van elegante muiltjes tot sportieve sneakers: de schoenentrends van deze zomer bieden voor elk wat wils. Hieronder lees je wat de musthave schoenen zijn voor de zomer van 2024, zodat je stijlvol de warme dagen tegemoet kunt gaan.

Muiltjes, clogs en instappers

Muiltjes zijn helemaal terug van weggeweest en een onverwachte favoriet deze zomer. De elegante schoenen zijn perfect voor een casual-chique look en verkrijgbaar in verschillende stijlen. Van heel klassiek tot een moderne variant. Als je op zoek bent naar iets stoerders, zijn clogs een goede optie. Deze robuuste instappers zijn heel trendy en comfortabel voor dagelijks gebruik. Als alternatief kun je ook kiezen voor een sportieve slipper, zoals de Yeezy Slides. Door het gestroomlijnde design zijn deze slides super stijlvol. Ze zijn zowel leuk voor vrouwen als voor mannen. Door het zachte materiaal zijn ze heerlijk om thuis te dragen, maar je kunt er ook de deur mee uit.

Tijdloze ballerina’s

Ballerina’s blijven een klassieker en zijn deze zomer weer erg populair. Of je nou kiest voor ballerina’s met bandjes, strikken of andere leuke details: de schoenen voegen een vleugje vrouwelijkheid toe aan iedere outfit. Combineer ze bijvoorbeeld met een zomers jurkje voor een romantische uitstraling of juist met een jeans voor een casual look.

Platte sneakers

Een paar platte sneakers zijn een musthave voor het komende seizoen. Het is de perfecte combinatie van stijl en comfort. Kies voor trendy modellen zoals de Adidas Samba’s of Adidas Campus. Deze kun je gemakkelijk combineren met verschillende outfits. De platte schoenen zijn ideaal voor een stadswandeling, een dagje shoppen of gewoon voor dagelijks gebruik.

Schoenen met spijkerstof

Denim is niet alleen voor jeans. Deze zomer zien we veel schoenen met een denim twist terugkomen. Van sneakers met spijkerstof tot slippers en hoge hakken. Denim schoenen geven je outfit een unieke touch. Het is leuk om de kleur perfect te matchen met je jeans, maar de spijkerstof combineert ook mooi met jurken of juist nette pantalons als tegenhanger.

Lage kitten heel

Voor wie op zoek is naar een hak die zowel comfortabel als stijlvol is, zijn kitten heels de perfecte oplossing. Je ziet de lage hak bijvoorbeeld vaak terugkomen bij slingback schoenen. Het loopt een stuk gemakkelijker dan hoge stiletto’s, maar is qua uitstraling minstens zo chic.

Met deze schoenentrends ben je helemaal klaar voor de komende zomer. Welke trend wil jij nog toevoegen aan je eigen collectie?