Bram uit B&B Vol Liefde doet boekje open over traumatische jeugd: 'Mijn moeder kon niet voor zichzelf zorgen'

Media door Alyssa

 In het betoverende Zweden heeft Bram, bekend van B&B Vol Liefde, zijn rust gevonden na een jeugd vol turbulentie. In zijn kersverse autobiografie Een Wild Leven onthult hij voor het eerst de uitdagende en onveilige periode uit zijn verleden.

Snel volwassen

Bram zijn jeugd kenmerkte zich door traumatische ervaringen. "Mijn moeder worstelde met borderline, en mijn vader was afwezig", deelde hij met weekblad Privé. Zonder ouderlijke begeleiding moest hij zelf zijn weg vinden. "Ik werd gedwongen snel volwassen te worden, mijn eigen pad te banen en alle banden met haar te verbreken."

Afkeer tegen vrouwen

Op negentienjarige leeftijd zette Bram de stap naar zelfstandigheid en ervoer voor het eerst echte vrijheid. "Ik leefde zonder remmingen, deed alles wat God verboden had." Hij dook in een wereld van drugs en alcohol, en fladderde van de ene korte relatie naar de andere. Hij schreef dit gedrag toe aan zijn moeilijke jeugd, waarin hij bijna een afkeer ontwikkelde tegen vrouwen.

Rust, ruimte, vrijheid en B&B Vol Liefde

Toen Bram Nederland achter zich liet om te reizen met een vriend, belandden ze uiteindelijk in het sprookjesachtige Zweden. Daar vond hij eindelijk de rust en ruimte waar hij naar verlangde. "Te midden van de stilte leerde ik naar mezelf te luisteren. Ik koester de weidsheid en de natuurlijke pracht." En nu deelt hij deze prachtige ervaring met zijn vriendin Esra. "Met Esra ben ik dolgelukkig en we vullen elkaar perfect aan", vertelt Bram, die nog steeds smoorverliefd is op Estra. Cute.

Toekomstplannen 

De twee kennen elkaar een jaar en hebben al grote plannen voor de toekomst. "We denken zelfs aan het stichten van een gezin, maar we willen eerst samen genieten. De B&B loopt goed en zeker na de uitzendingen heb ik het druk gekregen met gasten. Het is leuk om af en toe vrienden in mijn voormalige woonplaats Hardenberg te zien, maar ik wil nooit meer in Nederland wonen."

Lees ook: Suus geeft een kijkje in haar hart na B&B Vol Liefde: 'Ben een beetje verliefd'