Hierom moet jij op een teamsport 

Lifestyle door Britt

Hockeyen, voetballen of korfballen is niet alleen alle drie leuk om uit te oefenen, maar het zijn ook allemaal teamsporten. Teamsporten zijn niet alleen heel gezellig, maar het heeft meerdere voordelen. Waarom moet jij op een teamsport? Je leest het hier.

Lees meer: Dit zijn de regels van sporten terwijl je ziek bent

Vrienden voor het leven

Misschien wel de beste bijkomstigheid van een teamsport is dat je verschillende vriendschappen opbouwt. Het elke week samen ervoor zorgen dat jullie de tegenstander gaan verslaan, schept een band. Jullie hebben sowieso al één gemeenschappelijke interesse en dat is jullie sport. Niet alleen tijdens de training krijgen jullie een band, maar ook tijdens de gezellige derde helft. Natuurlijk ben je niet beste vrienden met iedereen uit je team en dat hoeft ook helemaal niet. Het omgaan met verschillende soorten mensen en relaties is iets waar je je hele leven te maken mee krijgt.

Gezellig sporten bij een teamsport

De dierbare vriendschappen en gezelligheid zorgt het ervoor dat jij zonder moeite een uur lang aan het rennen en sporten bent. Gezond bewegen en gezelligheid, dat is toch de perfecte combinatie? Gezellig sporten is een groot voordeel aan sporten in een team. Dat is toch veel gezelliger dan om 19.00 uur alleen in de sportschool te staan?

Samenwerken

Jullie willen allemaal winnen. Wat moet je daarvoor doen? Samenwerken. Iedereen doet zijn best en zet zijn of haar beste kwaliteiten in, zo worden jullie een perfect team. Samenwerken doe je niet alleen tijdens een teamsport, maar ook op school of op werk komt het veel terug. Sporten in een team is de perfecte manier om te leren samenwerken. Hier heb je profijt van voor de rest van je leven.

Duidelijk communiceren 

Bij samenwerken hoort goed en duidelijk communiceren. Moet je tijdens de wedstrijd dominant zijn of moet je even je mond houden? Communiceren over de beste tactiek is een belangrijk aspect tijdens een teamsport. Lukt het jullie niet om goed te communiceren? Dan is de kans klein dat jullie elke wedstrijd winnen.

Zelfvertrouwen

Deelnemen aan een teamsport is goed voor je zelfvertrouwen. Je hoort bij een groep, je wint wedstrijden, je wordt aangemoedigd en krijgt complimenten. Je krijgt hier een verbeterd zelfbeeld van. Wie wil dat nou niet?

Kan tegen kritiek

Wij hopen heel erg voor je dat jouw team elke wedstrijd wint, maar we weten bijna wel zeker dat het niet gebeurt. Verliezen is vervelend, maar dat hoort ook bij sporten met een competitie. Je krijgt feedback van je coach, teamgenoten en misschien wel zelfs tijdens de derde helft in de kantine van mensen die langs de kant hebben staan kijken. Aan het begin ervaar je dit misschien als vervelend, maar het krijgen van kritiek hoort bij het leven en is helemaal geen negatief iets. Je groeit ervan als persoon én als sporter.