Kopen Zonder Kijken-stel niet meteen blij met gekochte huis: "Het huilen staat mij nabij"

Media door Zita

Een nieuw stel waagde zich gisteren aan het avontuur in Kopen Zonder Kijken. Een budget geven aan Martijn Krabbé en zijn team en een huis kopen zonder dat je weet welk huis het wordt, blijft dan ook heel spannend. Zo ook voor Deyar en Amanch. Wat als je niet (meteen) blij met het huis wat voor je wordt gekocht?

Deyar en Amanch in Kopen Zonder Kijken

Het stel dat gister te zien was in Kopen Zonder Kijken, waren Deyar en zwangere Amanch. Met de baby op komst, groeiden zij uit hun huidige woning en was het de hoogste tijd om te verhuizen. Het viel meteen op dat zij hoge eisen hadden. Zij wilden voor een budget van vijf ton een eengezinswoning in Delft met vier slaapkamers én een bad. Voor makelaar Alex van Keulen bleek dit een onmogelijke opgave. Hierdoor moesten Deyar en Amanch hun eisen enorm bijstellen om toch een huis in Delft te kopen. Daarnaast hadden zij in het begin verschillende wensen. Deyar wilde graag in Delft blijven en Amanch wilde graag bij haar familie in Almere wonen. Toch was uiteindelijk Delft de beste keuze.

Niet meteen een thuis-gevoel

Gedurende het hele proces hadden Deyar en Amanch veel onzekerheden in hun hoofd. “Hebben we wel de juiste wensen doorgegeven aan de experts? Wat zal de locatie van het huis worden? Hoe gaan ze verbouwen?” waren bijvoorbeeld vragen die rondspookten bij het stel. Het scheelde ook niet veel, of het stel trok zich terug uit het programma. Toen ze toch doorgingen, kwamen ze erachter dat de ook concessies moesten doen, wat ze erg lastig vonden. Hierdoor lieten ze de voorkeur voor bepaalde wijken los. Wel met het gevolg dat ze nu zelfs in een groter huis wonen dan ze oorspronkelijk gevraagd hadden.

Ondanks dat het een mooi huis was, voelden Deyar en Amach zich niet meteen thuis. “We zeiden vaak tegen elkaar: wanneer gaan we weer naar huis? Je krijgt het hele verbouwproces niet mee, dus het voelde als een big bang aan het einde: ga maar zitten, dit is je huis." Pas na drie maanden, toen ze terugkwamen van een vakantie, voelde het als thuiskomen. Dat komt vooral omdat er nu meer persoonlijke spullen staan en het minder voelt als een hotelkamer.

Lees ook: Een historisch moment in eerste aflevering Kopen Zonder Kijken: "Je bent de eerste"

Meer op Instagram

 

Mooiste plek in het huis

Gelukkig voelde het stel zich dus na drie maanden wél echt thuis en vinden zij het huis ook echt heel mooi. Vooral de slaapkamer en badkamer zijn hun favoriete plekken van het huis. Ook de inloopkast en de bank in de woonkamer vinden zij geweldig. Ook genieten zij van de logeerkamers, voor wanneer vrienden en familie langskomen.

En de verhuizing was niet voor niks, want de kleine baby die op komst was, Joline, heeft ook haar eerste stapje gezet in het huis. “Ze heeft het zo naar haar zin hier, dat maakt dit huis wel echt ons thuis,” vertelt Amanch. Ook de omgeving vindt Deyar een pluspunt: "De wijk, de buren, het is heel erg kindvriendelijk. Er zijn veel speeltuintjes en er is een kinderboerderij. Je ziet het niet in de aflevering, maar we wonen echt in de natuur, je loopt zo de polder in."

Voorlopig zit het stel hier goed in Delft en zijn ze enorm gelukkig. Stiekem hebben ze voor de toekomst wel een andere wens, om alsnog naar Almere te verhuizen over tien jaar. Ze zijn wel erg blij dat ze hebben meegedaan en enorm dankbaar voor wat het ze heeft gebracht.