TikTok heeft een nieuwe capsule wardrobe methode: dit moet je erover weten

Mode & trends door Maya Luz

De capsule wardrobe is tegenwoordig niks nieuws meer. Je selecteert per seizoen een aantal items en dat zijn de items die je voor die tijd van het jaar gaat stylen. De methode bestaat al een tijdje, maar op TikTok is er een nieuwe variant ontstaan: de 333 methode. Dit is wat je erover moet weten.

Lees ook: Beige Bliss: ga volledig ton sur ton in natureltinten

Wat is een capsule wardrobe?

Een capsule wardrobe stel je voor ieder seizoen samen. De bedoeling is dat je met zo min mogelijk items, zo veel mogelijk outfits kunt samenstellen. Veel mensen doen dit vanuit een minimalistisch oogpunt of voor duurzaamheid. Je werkt dan met tijdloze items die makkelijk met elkaar te combineren zijn. Denk aan klassieke jeans, T-shirts en een neutrale rok. Dit soort items kun je super makkelijk stylen en dus heb je nooit meer stress over wat je nou moet dragen! Ideaal dus, en op de nieuwe manier van TikTok maak je het nog makkelijker voor jezelf.

Wat is de 333 methode?

De 333 methode is gestart op TikTok door Rachel Spencer. Haar idee is dat je drie tops hebt, drie broeken en/of rokken en drie paar schoenen. Je capsule wardrobe bestaat dan dus uit negen items die je met elkaar kunt afwisselen. Het idee is dat je ieder topje bij iedere broek of rok kunt stylen en ook ieder paar schoenen met iedere outfit kunt combineren. Om de perfecte capsule wardrobe samen te stellen, is het belangrijk dat je verschillende items uitkiest die makkelijk te stylen zijn, maar wel duidelijk van elkaar verschillen. Ga bijvoorbeeld voor een top met een lichte kleur, eentje met een donkere kleur en misschien ook eentje met een wat fellere kleur. Maak ook onderscheid in het model. Ga bijvoorbeeld voor tops die je makkelijk kunt stylen in een casual outfit, maar ook voor iets formelers. Door verschillende items met elkaar te combineren kun je dus steeds hele unieke looks creëren. Voeg voor schoenen bijvoorbeeld een paar sneakers, een paar laarzen en een paar hakken toe. Op deze manier kun je gemakkelijk de vibe van je outfit veranderen. Voeg tot slot je favoriete accessoires toe aan je capsule wardrobe om je outfits nog unieker te maken! Deze vorm van capsule wardrobe is ideaal voor als je op reis gaat, of voor als je simpelweg je kast wil minimaliseren!

@rachspeed Replying to @specialdakota another one!! this time i did an oversized blazer, pointy toe boots, cardigans and more to mix it up #tryon #falloutfits #fitcheck ♬ This Will Be (An Everlasting Love) - Natalie Cole

Lees ook: Unieke tas? Herontdek deze retro modellen