Top 10: Beste glutenvrije lunchrestaurants in Amsterdam

Hotspots door Kyra

Glutenvrij lunchen in Amsterdam is nog lastiger dan je denkt. Veel restaurants hebben één à twee opties die echt glutenvrij zijn. Dan alsnog is de kans op kruisbesmetting aanwezig. Wij hebben een top 10 beste lunchrestaurants gemaakt, zodat jij niet door de hele stad hoeft te struinen, op zoek naar een simpele, glutenvrije lunch.

Inhoudsopgave

Beste 10 glutenvrije lunchrestaurants in Amsterdam

Volg je een glutenvrij dieet? Dit zijn de 10 beste glutenvrije lunchrestaurants in Amsterdam.

1 Rose & Vanillamust visit

Meer op Instagram

Voor een lekker taartje en lunch ben je hier aan het juiste adres. Rose & Vanilla specialiseerd zich vooral in glutenvrije gebakjes, maar ze bieden ook een glutenvrije, wisselend soepje, broodje en salade. Ook voor een high tea zit je hier goed.

Waardering:

 • Mooie tuin
 • Gevarieerd taartenmenu
 • Goede service
Contactgegevens:

Rose & Vanilla
Eerste Constantijn Huygensstraat 74
Amsterdam
06-43985444
stuur een e-mail

Bezoek website

2 Croque Madame

Meer op Instagram

Zonder zorgen lekker lunchen? Ga dan langs bij Croque Madame. Het gehele menu is glutenvrij, dus je hoeft niet bang te zijn voor kruisbesmettingen. Het menu is gevarieerd. Er is vast wel iets wat je lekker vindt.

Waardering:

 • Vriendelijke eigenaar
 • Gastvrij personeel 
 • Weinig zitplek
Contactgegevens:

Croque Madame
Sint Annendwarsstraat 24a
Amsterdam
 020-2213656
stuur een e-mail

Bezoek website

3 Wild & The Moonmust visit

Meer op Instagram

Naast de vier locaties in Amsterdam, vind je Wild & The Moon ook in Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten. Het hele menu is glutenvrij, dus je luncht hier onbezorgd. Ook streeft Wild & The Moon naar een betere planeet. Dit doen ze door bijvoorbeeld biologisch afbreekbaar verpakkingen te gebruiken en alle ingrediënten zo lokaal mogelijk te halen.

Waardering:

 • Ook vegan
 • Snelle service
 • Verschillende locaties
Contactgegevens:

Wild & The Moon
Arnold Schönberglaan 9
Amsterdam
020-2376399
stuur een e-mail

Bezoek website

4 PIQNIQmust visit

Meer op Instagram

PIQNIQ is niet een exclusief glutenvrij restaurant, maar ze zijn er wel goed in om rekening met de allergieën en intoleraties te houden. Zo heb je de optie om het brood te vervangen door glutenvrij brood en weten de medewerkers precies wat je wel en niet mag eten. Ook voor een glutenvrije high-tea zit je hier goed. Het concept van PIQNIQ is als volgt. Je kiest twee, drie, vier of meer gerechten van de menukaart. Deze krijg je dan samen geserveerd. Zo proberen ze het gevoel van picknicken over te brengen.

Waardering:

 • Leuk concept
 • Pedro de huiskat
 • Goed aanpasbaar menu
Contactgegevens:

PIQNIQ
Lindengracht 59
Amsterdam
020-3203669
stuur een e-mail

Bezoek website

5 SLA must visit

Meer op Instagram

Bij SLA serveren ze vooral gezonde gerechten. Ze noemen zichzelf dan ook een gezonde fast food keten. In verschillende steden in Nederland vind je SLA. Op de website van SLA hebben ze een lijst voor je met welke ingrediënten je wel en niet mag eten. Wel is er een mogelijkheid tot kruisbesmetting, maar ze doen hun best om deze kans zo nihil mogelijk te houden.

Waardering:

 • Grote porties
 • Snelle service
 • Vriendelijke bediening
Contactgegevens:

SLA
Utrechtsestraat 10HS
Amsterdam
020-8960694
stuur een e-mail

Bezoek website

6 Bagels & Beansmust visit

Meer op Instagram

Bagels & Beans ben je vast wel eens tegengekomen. Ze hebben namelijk vestigingen door het hele land. Wist je ook dat zij glutenvrije bagels hebben? Geef van tevoren aan dat je een glutenvrij dieet hebt en zij regelen de rest. Thuis genieten van een bagel? Vraag aan de medewerkers voor losse, glutenvrije bagels. Zo geniet je thuis nog even na.

Waardering:

 • Snelle service
 • Veel locaties
 • Aandachtig bezig met allergieën
Contactgegevens:

Bagels & Beans
Roetersstraat 2 A
Amsterdam
020-8464310
stuur een e-mail

Bezoek website

7 Bloem Eten & Drinken

Meer op Instagram

Van dinsdag tot en met zondag ben je welkom bij Bloem Eten & Drinken. Dit restaurant is vegan, maar is daarnaast ook gluten- en havervrij. Geen enkel gerecht maken ze met ingrediënten die gluten bevatten. Op zoek naar meer restaurants in de buurt? Lees dan ook onze top 10 restaurants in Amsterdam Oost. 

Waardering:

 • Mooi uitzicht op Artis
 • Creatief menu
 • Vriendelijke bediening 
Contactgegevens:

Bloem Eten & Drinken
Entrepotdok 36
Amsterdam
020-3300929

Bezoek website

8 Craft Coffee & Pastrymust visit

Meer op Instagram

Voor een snelle, glutenvrije hap ben je hier aan het juiste adres. Lekker een croissantje voor de lunch of een heerlijke muffin voor tussendoor. Het is mogelijk om ter plaatse te eten, maar er is niet veel zitruimte. Vooral een hele goede bakkerij voor een glutenvrij dieet.

Waardering:

 • Vriendelijk personeel
 • Verse broodjes
 • Weinig zitplek
Contactgegevens:

Craft Coffee & Pastry
Gerard Doustraat 103A
Amsterdam
020-8465586
stuur een e-mail

Bezoek website

9 Blushing

Meer op Instagram

Op de menukaart van Blushing staat precies welke gerechten glutenvrij zijn. Zo bestel je zonder het gevoel dat je de medewerkers extra werk geeft. Verder zijn er ook gerechten die met een paar aanpassingen wél glutenvrij zijn. Het team staat klaar om je bij al deze vragen te helpen. Ook voor wat lekkers na de lunch zijn er opties die zonder gluten zijn gemaakt.

Waardering:

 • Snelle service
 • Groot aanbod
 • Leuke locatie
Contactgegevens:

Blushing
Paulus Potterstraat 30A
Amsterdam
020-3638081
stuur een e-mail

Bezoek website

10 Pancakes Amsterdam

Meer op Instagram

Pancakes Amsterdam heeft 5 locaties in de stad. Eén daarvan is aan de Ruijterkade, recht achter Amsterdam Centraal. Je kijkt uit over het IJ en ziet de hele dag de pond op en neer gaan. Als glutenvrije optie is het alleen mogelijk om de Dutch pancakes te bestellen. Deze zijn niet minder lekker dan de anderen. Informeer de werknemers en zij zorgen ervoor dat jij probleemloos van de pannenkoeken geniet. De beste pannekoekenrestaurants in Amsterdam hebben we eerder al gereviewed, bekijk wel eventjes of deze ook glutenvrij zijn!

Waardering:

 • Leuk uitzicht
 • Veel locaties
 • Veel keus
Contactgegevens:

Pancakes Amsterdam
De Ruijterkade 35
Amsterdam
020-8204248
stuur een e-mail

Bezoek website

Wat zijn kruisbesmettingen?

Bij kruisbesmettingen komen bacterieën van het ene ingrediënt op het andere product. Vaak gaat dit over het scheiden van rauw vlees en andere producten, maar bij een glutenvrije maaltijd is dit ook het geval. Stel, je bestelt een glutenvrij broodje. Jouw eigen broodje is inderdaad gemaakt met glutenvrije producten, maar niet iedereen eet glutenvrij. Als de keuken niet voorzichtig genoeg is, blijven er sporen van gluten op jouw broodje zitten en is het mogelijk dat je alsnog een reactie krijgt. Daarom is het belangrijk dat de mensen in de keuken schoon gerei, verpakkingen en handen gebruiken om het eten klaar te maken.

Vooraf contact opnemen met restaurants

Veel restaurants vinden het fijn als je van tevoren aangeeft dat je een glutenvrij dieet hebt. Zo hebben zij de mogelijkheid om jouw lunch écht glutenvrij te maken. De bediening leest zich goed in over welke gerechten jij wel en niet mag eten. Sommige restaurants om het lijstje zijn al 100% glutenvrij. Hier is het dus minder belangrijk om van tevoren contact op te nemen, omdat alles bij hun toch al glutenvrij is. Neem altijd contact op met restaurants als je niet zeker weet of zij glutenvrije gerechten hebben.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de goedkoopste glutenvrije lunchspots in Amsterdam?

Bij Piqniq lunch je heerlijk goedkoop. Een lunch van vier items kost je rond de 18 euro, maar dan zit je wel vol. Vraag van tevoren welke gerechten voor jouw glutenvrije dieet geschikt zijn.

Wat zijn de meest luxe glutenvrije lunchplekken in Amsterdam?

Over het algemeen hebben de meeste glutenvrije lunchplekken een vergelijkbare uitstraling. De meest luxe sfeer krijg je dan toch bij Bloem Eten & Drinken. Je hebt hier de optie om een voor-, hoofd- en zelfs nagerecht te kiezen. Alles is glutenvrij, dus het is ook nog eens mooi dat je zorgeloos je eten kiest!

Wat houdt een glutenvrije lunch precies in?

Een glutenvrij dieet is dat je alle producten met gluten vermijdt. Je volgt dit dieet omdat je coeliakie of glutensensitiviteit hebt. Bij de lunch eet je dus geen 'gewoon' brood, omdat dit gemaakt is van tarwe, rogge of gerst. Tegenwoordig bieden veel restaurants glutenvrij brood aan. Zelfs de kleinste kruimel van ander brood zorgt voor een reactie, dus is het echt van belang om deze gescheiden te houden.