Door deze 6 stappen sta jij gelukkiger in het leven

Lifestyle door Britt

Niet op het gelukkigst op dit moment? We gaan allemaal door diepe dalen en dat is ook helemaal niet erg. Wij hebben een paar tips voor je om gelukkiger in het leven te staan. Hopelijk werkt het voor je. Stay strong!

Memory jar

Een memory jar is een mooie oplossing om op de momenten dat je iets minder gelukkig in het leven staat, de goede momenten uit je leven te herinneren. Schrijf op papiertjes mooie herinneringen, complimenten over jezelf of die je ooit hebt gekregen en lieve woorden van je dierbaren. Zit het even allemaal niet mee? Pak een briefje uit jouw memory jar en haal energie uit de woorden van het blind getrokken briefje. Tip, dit is ook een mooi cadeau om aan een dierbare te geven die het nodig heeft.

Zorg goed voor jezelf

Het klinkt zo simpel, zorg goed voor jezelf. Toch is het erg belangrijk om gelukkig in het leven te staan. Neem de tijd voor jezelf. Verwen jezelf. Maak een lekkere en gezonde lunch, drink rustig je koffie of thee op, neem de tijd voor je avondroutine, maak een wandeling, creëer een ritme en neem genoeg nachtrust. Door een stabiele basis word jij zeker weten gelukkiger.

Doe vrijwilligerswerk voor een gelukkiger leven

Voor jezelf zorgen is ontzettend belangrijk, maar ook voor anderen. Vrijwilligerswerk zorgt voor meer levenslust, een verbeterde levenskwaliteit en minder stress. Bij vrijwilligerswerk komen ‘zorghormonen’ vrij die helpen tegen stress en ontstekingen. Zorgen voor anderen, zorgt voor meer geluk bij jou.

Schrijf brieven

Vertellen hoe je je echt voelt tegen iemand face to face is soms beangstigend. Het schrijven van een brief is daarvoor de perfecte oplossing. Je wordt niet onderbroken, je zoekt niet naar de juiste woorden en je hoeft er niet bij te zijn als iemand het leest. Ben je boos of teleurgesteld op iemand en beïnvloedt het je leven? Je hart luchten door middel van een brief te schrijven helpt hier goed bij. Deze hoef je natuurlijk niet echt op de post te doen, maar het opschrijven van jouw emoties helpt bij het ordenen van jouw gedachtes en de negativiteit eruit te gooien. Probeer maar eens, niemand krijgt het toch te lezen.

Geniet van een warm bad

Neem een lekker bad. Koop jouw favoriete bathbomb, steek de kaarsjes aan en ontspan. Wil je niet met je eigen gedachtes zijn? Kijk dan je favoriete serie of film of droom weg bij een goed boek.

Maak tijd voor vrienden

Uit een geluksonderzoek is gebleken dat personen met meest hechte sociale banden veruit het gelukkigst zijn. Niet de rijkste of met de beste carrière, maar de mensen met de meest hechte vriendschappen. Maak daarom tijd met je vrienden en investeer in goede vriendschappen. Samen lachen, samen huilen. Door dik en dun en dus ook wanneer jij niet op je gelukkigst bent.

Lees meer: Is je sociale batterij op? Zo laad je op