Top 6: Beste visrestaurants in Amsterdam-Noord

Hotspots door Britt

Amsterdam-Noord is helemaal hip en zo ook de restaurants. Eerder hebben wij al een top 10 beste restaurants in Amsterdam-Noord gemaakt. Amsterdam-Noord zit vol met (nieuwe) leuke en gezellige restaurants die heerlijke vis serveren. Waar moet je heen? Wij hebben een top 6 voor je gemaakt.

Inhoudsopgave

De beste visrestaurants in Amsterdam-Noord

Benieuwd bij welke visrestaurants in Amsterdam-Noord je echt langs moet gaan? Dit is onze top 6.

1 Café-Restaurant de IJ-kantinemust visit

Meer op Instagram

Café-Restaurant de IJ-kantine bevindt zich in een groot, hoog en industriële gebouw op het NSDM-werf. Met zijn indrukwekkende bar van 18,5 meter lang heb je plek zat om een oester weg te slurpen onder het genot van een lekker drankje. Het uitzicht is prachtig, je kijkt namelijk over het IJ. Het grote terras heeft de gehele dag door zon en leent zich perfect voor de zonnige dagen.

Waardering:

  • Uitzicht over het IJ
  • Live muziek
  • Fruit de mer
Contactgegevens:

Café-Restaurant de IJ-kantine
NSDM-Kade 5
Amsterdam
020-6337162
stuur een e-mail

Bezoek website

2 Restaurant Barracuda Amsterdammust visit

Meer op Instagram

Restaurant Barracuda Amsterdam is hét visrestaurant van Amsterdam-Noord. Het is betaalbaar, simpel en niet pretentieus. De sfeer alsof je ergens in een zonnig land langs de boulevard zit in combinatie met de lekkerste vis en wijn, maakt dit restaurant zeker een bezoekje waard.

Waardering:

  • Heerlijke vis
  • Onbedwongen en gezellige sfeer
Contactgegevens:

Restaurant Barracuda Amsterdam
Aambeeldstraat 10
Amsterdam
06-45212782

Bezoek website

3 Contrastmust visit

Meer op Instagram

Op een doormidden gezaagd schip is een heerlijk restaurant bebouwd in combinatie met een kunstgalerij. Restaurant Contrast werkt met enkel seizoensgebonden ingrediënten en serveert kunstwerkjes op een bord. Prachtige zaak, heerlijk eten en goede bediening. Aanrader!

Waardering:

  • Fantastisch eten
  • Ontzettend mooi en strak interieur
  • Serveert ook vegetarische en vleesgerechten
Contactgegevens:

Contrast
Ms. van Riemsdijkweg 306
Amsterdam
020-2260249
stuur een e-mail

Bezoek website

4 Fred’s Kitchen

Meer op Instagram

Fred's Kitchen is een trendy restaurant op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Het restaurant serveert de lekkere gerechtjes via het shared dining concept. De Aziatische en klassieke keuken komen hier samen. Bestel heerlijke sushi, zalm tartaar en een bao bun met garnaal.

Waardering:

  • Erg gastvrij
  • Shared dining concept 
Contactgegevens:

Fred’s Kitchen
Kraanspoor 5
Amsterdam
020-2358888
stuur een e-mail

Bezoek website

5 NEXT NDSM

Meer op Instagram

NEXT is een all day restaurant, cocktailbar & lounge en zit gevestigd tegenover de pont op de NDSM. Je kan hier de lekkerste cocktails bestellen in combinatie met lekkere gerechtjes die je samen deelt, zoals octopus of zalm. Is niet iedereen aan tafel fan van vis? Geen zorgen. NEXT serveert ook heerlijke gerechtjes die geen vis bevatten. Elke zondag is er van 13.00 tot 17.00 ‘NEXT BoozyBrunch & DJs’. Dit wil je echt niet missen. Oesters voor €1, Bloody Mary voor €6 en dat onder het genot van de muziek die gedraaid wordt door de DJ.

Waardering:

  • Heerlijke cocktails
  • BoozyBrunch & DJs met oesters voor €1
Contactgegevens:

NEXT NDSM
NDSM-Kade 2
Amsterdam
020-7370051
stuur een e-mail

Bezoek website

6 Polly Goudvisch

Polly Goudvisch

Zoals Polly Goudvisch het zelf zegt: ‘Jouw brasserie, jouw café, jouw tweede thuis in Amsterdam-Noord’. Dit maken ze ook waar. Het is een heerlijk en gezellig restaurant bij de pond. In de avond kan je hier lekkere kabeljauw en oesters eten, maar ga ook zeker langs tijdens de lunch. Kies voor de Eggs Atlantic, een brioche broodje met een eitje, gerookte zalm en hollandaisesaus. Hier krijg je zeker geen spijt van. Ook hier is genoeg keus voor de mensen die niet fan zijn van vis.

Waardering:

  • Gezellig en knus restaurant
  • Mooi terras met uitzicht op de ADAM toren
Contactgegevens:

Polly Goudvisch
Buiksloterweg 3-5
Amsterdam
020-2358720
stuur een e-mail

Bezoek website

Gemiddelde prijzen van visrestaurants in Amsterdam-Noord

Over het algemeen zijn de visrestaurants in Amsterdam-Noord beter betaalbaar dan bijvoorbeeld in het centrum. Zo eet je bij Restaurant Barracuda Amsterdam voor €20 een halve kreeft.

Het meest authentieke visrestaurant in Amsterdam-Noord

Alle restaurants in Noord zijn natuurlijk authentiek op hun eigen manier. Wil je genieten van een heerlijk visje, met de sfeer alsof je op een Mediterraan markplein zit? Kies dan voor Restaurant Barracuda Amsterdam.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de goedkoopste visrestaurants in Amsterdam-Noord?

Het ligt er natuurlijk heel erg aan wat voor vis jij bestelt. Bij Restaurant Barracuda Amsterdam geniet je voor €20 van een halve kreeft. Bij Café-Restaurant de IJ-kantine heb je voor €22,50 een heerlijk linguine met schelpdieren. Kies je voor een kibbeling? Dan ben je nog minder kwijt.

Wat zijn de meest luxe visrestaurants in Amsterdam-Noord?

Zin in een luxe diner? Dan zit je bij restaurant Contrast goed. Heerlijk dineren in een mooi ingericht restaurant met heerlijke wijnen en goede bediening.

Welke visrestaurants in Amsterdam-Noord zijn tot laat open?

In Noord houden ze van gezelligheid en dat kan je ook zien aan de sluitingstijden. Zo sluiten de deuren op vrijdag en zaterdag van NEXT en Polly Goudvisch pas om 2.00 uur.