Say what? Rick Brandsteder (39) stopt met televisiecarrière: "zat hier al langer mee"

Celebs door Jennifer

Sinds hij de afkickkliniek in is gegaan, is het stil rond presentator Rick Brandsteder (39). Blijkbaar was dat al een voorteken. Aan Shownieuws laat de presentator nu namelijk weten, dat hij stopt met zijn televisiecarrière. Na zeventien jaar, met onder meer Expeditie Robinson en Temptation Island op zijn CV, heeft hij het "hoofdstuk tv afgesloten".

Rick Brandsteder stopt met televisiecarrière

Misschien komt het nieuws wat onverwachts, maar de 39-jarige Rick Brandsteder - zoon van oud-presentator Ron Brandsteder - zit toch alweer zeventien jaar in de televisiebranche. Zo begon hij in 2005 met het jeugdprogramma Kinderrecords bij SBS6. Bij deze zender heeft hij een aantal tv-programma's mogen presenteren, al begint het balletje pas echt te rollen bij RTL. Mensen zullen Rick namelijk vooral herkennen van programma's als Wie is de Chef?, De Bachelor en Bachelorette, Temptation Island en natuurlijk Expeditie Robinson.

Het CV van Rick is dus vrij lang, maar daar komt nu niets meer bij. Aan Shownieuws laat hij namelijk weten, dat hij stopt met zijn televisiecarrière. Wacht, wát? Waarschijnlijk herinner je je nog wel, dat hij vorig jaar in een afkickkliniek heeft gezeten voor zijn alcoholverslaving. Dat proces heeft hij inmiddels afgerond en het gaat weer goed met hem. "Ik zit lekker in mijn vel," vertelt hij. "Maar ik heb na zeventien jaar het hoofdstuk tv afgesloten."

"Hoofdstuk afgesloten"

Na zeventien jaar vindt Rick het wel genoeg geweest in de tv-wereld. Het geeft hem ook een "fijn gevoel" om het hoofdstuk tv af te sluiten. "Ik zat hier al langer mee in mijn hoofd," legt hij uit. "En na mijn periode in de kliniek in Zuid-Afrika en de opnames van Het Perfecte Plaatje kreeg ik helemaal de bevestiging dat het voor mij wel mooi geweest was." Alright. Hij kan wel terugkijken op een mooie carrière, zegt hij zelf ook. Hij heeft zeker een plezierige tijd gehad in de tv-wereld. "Fijne mensen ontmoet en prachtige plekke naangedaan, dus ik kijk er met een grote glimlach op terug," vertelt hij. "Maar nu is het tijd voor nieuwe avonturen waar ik veel energie van krijg."

Wonen in Spanje?

En het lijkt alsof de nieuwe avonturen van Rick zich deels afspelen in Spanje. Daar bevindt hij zich regelmatig volgens Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds. "Hij woont eigenlijk in Spanje. Daar zit hij de hele tijd, in het huis van de familie," vertelt Evert maandag in de late uitzending van Shownieuws. Welke nieuwe avonturen hij precies gaat beleven, wil hij nog niets over zeggen. Maar daar komen we vast ooit achter!

Lees ook: Tatum Dagelet verleidt Rick Brandsteder tot sexy fotoshoot in Het Perfecte Plaatje: "je ziet echt niet je plassertje"