De leukste plekken om je hond uit te laten in Nederland

Lifestyle door Britt

Een rondje door de buurt of op dat ene leuke grasveld verderop. We hebben over het uitlaten van je hond. Elke dag dezelfde route lopen met je viervoetige vriend verveelt al snel. Er zijn genoeg mooie plekken in Nederland waar jij samen met je hond geniet van de mooie natuur van ons kikkerlandje. Ontdek het samen.

Op het strand

Met je voetjes in het zand, bikini aan en opdrogen in de zon. Zo zien wij het strand het liefst, maar onderschat het strand in de koude maanden niet. Lekker uitwaaien en je hond heeft genoeg ruimte om lekker te rennen en zijn energie kwijt te kunnen. De honden mogen namelijk loslopen in de wintermaanden. Nog een groot voordeel aan het strand in de koude maanden, zijn de parkeerkosten. Deze liggen een stuk lager dan in de zomer en er is daarom geen excuus om korter te lopen voor de kosten. Een paar leuke stranden aan de Nederlandse kust zijn: Callantsoog, Zandvoort, Domburg en Kijkduin.

In het bos

Ben je niet zo van het zand? Dan is een bos ook een leuke optie. Je hebt in Nederland ontzettend mooie bossen waar je mooie wandelingen maakt met je hond. Zo heb je natuurlijk het bekende Amsterdamse Bos waar je uren zoet bent. In Drenthe heb je Boswachterij Schoonloo. Hier is een grote zwemplas en in het losloopgebied wandel je uren door het bos en over de heide. Het hondenbos Het Leesten mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Loop hier de Natte neuzen wandelroute en ontdek het bos.

Duinen 

Een goede en leuke tip om heerlijk te wandelen en de honden te laten rennen zijn de duinen. De Lange Duinen in Soest is zeker een plek waar jullie samen een keer heen moeten. Vanaf de parkeerplaats (waar je gratis je auto kwijt kan) ben je binnen een paar stappen midden in de duinen. Een prachtig natuurgebied. Niet alleen genieten voor de honden, maar ook voor ons.

Hondenspeeltuinen 

Naast alle mooie gebieden waar je geniet van je hond en de natuur, zijn er ook hondenspeeltuinen. Hier speelt je hond veilig met andere honden en zijn er speciale attributen voor de honden aanwezig, zoals: een wipwap, een tunnel, een waterpoel en/of een ballenbak. Wij hebben een paar leuke hondenspeeltuinen voor je uitgekozen.

  • Hondenspeeltuin Zevenkamp in Rotterdam.
  • Hondenspeeltuin Midden Drenthe in Deilen
  • Hondenzwemvijver in Oeffelt
  • Hondenspeeltuin Midden Nederland in Bunnik

Lees ook: Zo leer je de lichaamstaal van je hond