Omg! Deze Italiaanse influencer steekt inzamelingsgeld voor het goede doel allemaal in haar eigen zak

Media door Zita

Geld inzamelen voor het goede doel is iets prachtigs. Tenzij je het allemaal in eigen zak steekt, dan is het een regelrechte schande. Zeker wanneer je een grote naam hebt, zoals de Italiaanse influencer Chiara Ferragni (36). Zij stak het geld wat ze inzamelde voor een goed doel in haar eigen zak. Ze kreeg hiervoor dan ook een hele hoge boete. En terecht!

Chiara Ferragni

We weten dat influencers met een groot volgersaantal soms bakken met geld verdienen. Dat geldt ook voor de Italiaanse mode-influencer Chiara Ferragni. De wereldberoemde zakenvrouw heeft verschillende bedrijven en plaatst geregeld samenwerkingen op haar socials waar ze gegarandeerd geld mee verdient. Chiara startte een inzamelingsactie voor een kinderziekenhuis in Turijn, maar daar ging iets niet helemaal goed..

Geld in eigen zakken

Een deel van het inzamelingsgeld rond de verkoop van pandoro, een Italiaanse cake die vooral rond de feestdagen wordt gegeten, steekt Chiara in eigen zak. Omg! De cake werd vorig jaar verkocht met het logo Ferragni erop. Het kinderziekenhuis in Turijn waarvoor het geld bedoeld was, ontving een deel van het geld niet. Ze kregen alleen een eenmalige donatie van 50.000 euro van de cakefabrikant, maar van de bedrijven van Chiara kregen zij niks. Oei..

Niet expres

Op Instagram plaatst Chiara een video waarin ze uitleg geeft over de situatie. Volgens haar is zij onschuldig, omdat het allemaal komt door een ‘communicatiefout’. Maar ondanks dat zij dit aangeeft, zijn mensen woest op haar. Zelfs de Italiaanse premier Giorgia Meloni spreekt zich uit over haar handelen: „Echte rolmodellen zijn niet de influencers die geld verdienen door kleren te dragen en tassen te showen, of door dure cakes aan te prijzen waarbij ze mensen doen geloven dat het voor het goede doel is”, zegt de premier.

Chiara heeft alsnog 1 miljoen euro overgemaakt naar het kinderziekenhuis, maar of dat het goedmaakt..

Meer op Instagram
Beeld: GettyImages | Jeremy Moeller / Contributor 1704169302