Essentials die elke vrouw in haar garderobe moet hebben

Mode & trends door Djamila

Soms heb je van die momenten dat je voor de kast staat en dat je niets hebt om aan te trekken. En dat terwijl je kast toch eigenlijk uitpuilt van de kleren, maar het gaat niet om hoeveel je hebt, maar om wat je hebt. Er zijn bepaalde essentials die je absoluut in je kast moet hebben hangen om een goede outfit samen te kunnen stellen. Zonder deze essentials kun je zoveel kleren hebben als je wilt, maar dan blijft het toch elke ochtend weer een uitdaging om een goede outfit samen te stellen. En dat is geen leuke uitdaging, daarom willen we jou met deze blog helpen met het samenstellen van een goede kledingkast gevuld met goede items die het samenstellen van de perfecte outfit een fluitje van een cent maken.

Een goede collectie jurken: van basic tot bijzonder

Een jurk is het perfecte item om een outfit mee te bouwen. Je moet zeker een aantal jurken hebben, die je dan kunt stijlen voor een complete outfit. Er moeten wat basics tussen zitten, maar voor speciale gelegenheden heb je ook bijzondere jurken nodig zoals een zijden jurk. Een zijden jurk is eigenlijk de perfecte combinatie tussen basic en luxe. Je kunt de jurk heel simpel stijlen met sneakers en een jas voor een ‘everyday look’ of je stijlt de jurk met hakken en een mantel voor een luxueuze vibe. Het kan allemaal, maar een goede collectie jurken is een absolute must. Investeer ook in je jurken, kies voor kwaliteit en verzorg je kleding met liefde. Dan kun je er ook lekker lang van genieten.

Accessoires: maak elke outfit bijzonder 

Een outfit zonder accessoires is natuurlijk geen echte outfit. Daarom is het belangrijk om ook voor je accessoires een goede collectie op te bouwen: denk aan tassen, sieraden, sjaals, mutsen, zonnebril en natuurlijk een omslagdoek. Een omslagdoek is absoluut een geweldige aankoop waar je echt geen spijt van gaat krijgen. Het maakt iedere outfit een feestje en is perfect om je lekker knus en cosy te houden in de winter. Je hebt ze in allerlei verschillende soorten, maten en stijlen dus voor iedereen is er wel iets te vinden. Zorg dat je voor alle gelegenheden wat accessoires hebt. Als je bijvoorbeeld zoekt naar sieraden wil je voor een bruiloft heel wat anders dan voor je werk, maar voor allebei is het natuurlijk belangrijk dat je je zelfverzekerd voelt in je outfit.