Het is de laatste maand van het jaar: heb jij je goede voornemens van dit jaar behaald?

Vrije tijd door Zita

Misschien heb je vorig jaar wel een paar goede voornemens voor jezelf bedacht die je dit jaar waar wilde waarmaken. Nu is het de laatste maand van het jaar, december. De hoogste tijd om eens te evalueren op deze goede voornemens. Want heb je ze eigenlijk wel behaald? Sterker nog, ben je er überhaupt aan begonnen?

Goede voornemens

Deze voornemens zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan goede voornemens als meer sporten, minder alcohol drinken, meer geld besparen of meer tijd doorbrengen met je vrienden of familie. Het zijn prachtige goede voornemens, maar in hoeverre waren ze haalbaar voor jou? En de hamvraag: heb je deze goede voornemens ook behaald?

Nooit te laat

We hopen natuurlijk dat het je is gelukt om als je goede voornemens te behalen. Zo niet, dan is het nog niet te laat! Het is namelijk nog steeds hetzelfde jaar, dus je hebt nog één kans om te starten met je goede voornemens. Het is je dan misschien niet gelukt om dit het hele jaar vol te houden, maar het is wel een goede opzet voor het nieuwe jaar.

Als je nu begint met meer sporten of je vrienden en familie vaker zien, dan zet je dit mooi door naar het nieuwe jaar. Zo behaal je je nieuwe goede voornemens ook een stuk makkelijker.

Hulp bij je goede voornemens

Soms is het moeilijk om jezelf een schop onder je kont te geven als het gaat om goede voornemens. Wil je bijvoorbeeld minder drinken? Laat dit dan ook weten aan de mensen om je heen. Zo motiveren zij jou ook om je hieraan te houden. Op die manier is het voor jou een stuk makkelijker. Maar wees ook wat strenger voor jezelf. Het klinkt misschien als iets sufs, goede voornemens, maar het is voor veel mensen een fijn houvast om een van slechte gewoontes af te komen of juist goede aan te leren. En zoals we dus als benoemden: het is nooit te laat!

Lees ook: zoveel tijd heb je nodig bij goede voornemens

Laatste maand

Dus, het is de laatste maand van het jaar. Zet alles op alles en begin met je goede voornemens als je hier nog niet mee was begonnen. Was je er al wel mee begonnen, maar is het verwaterd? Ook dan is het de hoogste tijd om weer nieuw leven in je goede voornemens te blazen. Zo eindig én start je dit jaar met goede moed.