Zo maak je de viral Pumpkin Spice Latte zelf

Vrije tijd door Juliët

Het meest gedronken drankje tijdens de herfst. We hebben het natuurlijk over de Pumpkin Spice latte. Deze kun je natuurlijk ook gewoon thuis maken. Pompoen en kruiden. Genieten toch? Zo maak je hem!

Pumpkin Spice Latte

Dit heb je nodig

  • Melk (kan ook plantaardig)
  • Pompoenpuree
  • Vanille extract
  • Espresso
  • 0,5 theelepel pumpkin spice kruiden
  • Schepje suiker
  • Slagroom

Zo maak je de Pumpkin spice kruiden

  • 8 theelepels gemalen kaneel
  • 4 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels gemalen kruidnagel
  • 2 theelepels gemalen piment
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat

 

Bereiding

  1. Schil de pompoen en snijd deze in kleine bloekjes. Kook vervolgens de blokjes in water tot ze zacht zijn. 
  2. Giet de pompoenblokjes af en pureer deze met een staafmixer.
  3. Maak vervolgens een mix van de kruiden. Doe de melk, pompoen, kruiden en suiker in een steelpan. Roer dit goed door elkaar en breng het aan de kook. 
  4. Zet nu een kopje espresso. 
  5. Voeg alles samen en doe wat vanilla extract bij het pannetje met pompoen. 
  6. Giet het mengsel in een kopje en voeg slagrooma sl topping toe. Smullen maar! Jummie

 

Extra: Pumpkin Spice pompoentaart

Om nog even in het thema Pumpkin Spice Latte te blijven, gaan we voor de Pumpkin Spice pompoentaart. Een zoete taart met de lekkerste specerijen voor de koude maanden. Zo maak je hem!

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 300 gram bloem
  • 200 gram ongezouten roomboter (koud)
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout
     

Voor de Pumpkin Spice

  • 7 eetlepels kaneel
  • 3 eetlepels gemberpoeder
  • 1 eetlepel nootmuskaat
  • 5 eetlepls kruidnagel
  • 5 theelepels piment
     

Voor de vulling

  • 500 gram pompoen
  • 500 mililiter volle melk
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels pumpkin spice
  • 3 eieren

Bereiding

  1. Voor de bodem heb je een vijzel en quicevorm nodig. Doe alle ingrediënten in een kom en mix deze zolang tot er een bal ontstaat. 
  2. Wikkel vervolgens het deeg in vershoudfolie en laat dit voor 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Strooi wat bloem op het werkblad en leg hier het deeg op. Bestuif ook de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap.
  4. Vet de quicevorm goed in met boter en bekleed de vorm met deeg. Prik gaatjes in het deeg. 
     
  5. Voor de Pumpkin spice heb je een vijzel nodig om de kruidnagel en piment fijn te malen.
  6. Roer in de kom alle kruiden door elkaar en voeg de gemalen kruidnagel en piment toe. 
  7. Je Pumpkin spice is nu klaar. Doe dit mengsel in een afsluitbare pot en bewaar deze op een donkere plaats.
     
  8. Voor de vulling verwijder je de schil en de pitten van de pompoen. Snijd de pompoen in blokjes. Zet vervolgens een pan op het vuur met de melk, suiker en pompoenbloekjes en breng dit aan de kook. Laat dit voor 20 minuten doorkoken.
  9. Zodra de pompoen gaar is kun je het pureren met een staafmixer. Kijk alleen uit dat dit niet gaat spetter. Laat het geheel afkoelen. Verwarm nu de over voor op 175 graden (hete lucht). 
  10. Doe de eieren, 2 eetlepls Pumpkin Spice door het pompoenmengsel en roer alles goed door elkaar. 
  11. Giet dit megnsel op de bodem en bak voor 45 minuten de taart.
  12. Time for food!