Maak van je huis een thuis: 9 tips om woondecoratie te gebruiken

Wonen door Rochèll

Een huis voelt pas als thuis wanneer je er helemaal op je gemak voelt. De juiste woondecoratie helpt hierbij. Richt je een nieuw huis in, is je huidige interieur aan vernieuwing toe of zoek je gewoon wat ideeën om je huis gezelliger te maken? Wij geven je tips.

Natuurlijke elementen

Creëer rust door natuurlijke elementen toe te voegen aan je decoratie. Dit kunnen bijvoorbeeld grote kamerplanten zijn, die een frisse uitstraling geven aan je ruimte. Maar denk ook aan kleinere details zoals houten accenten, stenen beeldjes of schelpen in een vaas. Natuurlijke kleuren zoals groen, bruin en aardetinten dragen bij aan een rustgevende en ontspannen sfeer. Vergeet ook zeker niet een aantal witte items toe te voegen, voor een 'schone' uitstraling. Wat dacht je bijvoorbeeld van witte sierkussens? Kwantum heeft een ruim assortiment aan sierkussens, waardoor je er sowieso een kunt vinden die bij jouw interieur past.

DIY Decoratie

Hoe maak je een huis meer 'eigen' dan met handgemaakte decoratie? Online zijn er genoeg DIY-projecten te vinden. Ga creatief aan de slag en maak je eigen decoratie. Of het nu gaat om het schilderen van een oude stoel in een frisse kleur, het breien van een warme deken, of het maken van unieke muurkunst: DIY-projecten voegen een persoonlijk tintje toe aan je huis. Het is een geweldige manier om je creativiteit te uiten en tegelijkertijd geld te besparen. Ook niet verkeerd!

Kleurrijke sierkussens

Sierkussens zijn als de kers op de taart van je bank of bed. Kies kussens met levendige kleuren en patronen om je ruimte op te fleuren. Experimenteer met verschillende printjes en vormen om een gezellige uitstraling te creëren. Leg een paar van deze kussens op je bank en zie hoe je woonkamer direct tot leven komt.

Vintage vondsten

Bij kringloopwinkels en rommelmarkten zijn talloze vintage meubels en accessoires te vinden, die waarschijnlijk prachtig zullen staan in jouw interieur. Denk aan een oude spiegel, een vintage bijzettafeltje of een retro platendraaier. Grote kans dat je zelfs een uniek exemplaar in huis haalt.

Kaarsen

Niet te vergeten: kaarsen. Steek 's avonds wat kaarsjes aan en je huis zit er direct een stuk warmer en knusser uit. Je kunt ook kiezen voor geurkaarsen. Niet alleen mooi voor het oog, maar ook direct fijn voor de neus. Win, win!

Statementmeubels

Een statementmeubel kan de hele sfeer van een kamer veranderen. Twijfel je over die opvallende bank, dat knalgroene kastje of die grote geblokte stoel? Gewoon doen!

Accentmuur

Soms is het goed om even uit die comfortzone te stappen. Doe dit bijvoorbeeld door één of twee muren een opvallend kleurtje te geven. Dit kan met verf, maar ook met behang of houten panelen. Zo creëer je een echte eyecatcher bij binnenkomst.

Persoonlijk tintje

Het is jouw huis, dus er mag best een stukje 'van jou' in het huis te zien zijn. Denk bijvoorbeeld aan een boekenplank met je favoriete boeken, een verzameling van zelfgemaakte schilderijen of een muur vol foto's. Wees lekker creatief!

Verschillende seizoenen

Met kleine veranderingen ziet je huis er heel anders uit. Goede momenten om veranderingen door te voeren, zijn wisselingen van seizoenen. Is de herfst in aantocht? Haal dan wat decoratie in huis dat bij het seizoen past. Staat de lente voor de deur? Zet een opvallende, fleurige vaas met frisse bloemen op tafel.