Wooninspiratie: de mooiste kringloopvondsten

Wonen door Fleur
Uren snuffelen en nooit uitgekeken raken: dat klinkt als een bezoek aan de kringloop. En als je geluk hebt, neem je nog iets moois mee naar huis ook. Deze mensen deden dat in ieder geval wel – en maakten er nog wat mooiers van.

    Maak een houder (links) of een geurzakje (rechts) van bladzijden uit een boek.  
                                                        

Gebruik wat oude koffers als lades, of transformeer een klassieke koffer tot zitbankje.

Tover een oud retrofototoestel om in een lampje, of gebruik oma's koektrommel als lampenkap.

Een deur kun je niet alleen opendoen, maar ook prima als kast(wand) gebruiken.


Grijp op de veranda gemakkelijk een paraplu uit een oude mailbox als het regent, of maak een klassieke plantenhanger van granny's bestek.
 
Een kleine zitplek voor buiten is zo gemaakt van een oud kinderbedje. Liever lekker schommelen? Monteer een bedframe aan stevige kettingen of kabels aan het plafond.
 
Leuk stoeltje gevonden in de kringloop? Draai 'm eens om. Maak er een badrek van, of een opbergkast op rolletjes.


Geen opbergruimte in je keuken? Van die kringloopkastdeur maak je, met een lik verf en wat handig hangwerk, zo een rek. Echte troep gevonden? Ach, stukjes vormen ook een geheel.
 

Van oude jeans maak je, met een beetje concentratie en overtrekwerk, absoluut een originele wanddecoratie. Iets minder heftig, maar ook leuk: een Levi's-lampenkapje.
 
IJzertekort? Ga op zoek naar een hek(deel) en hang er je favoriete kaarten en prullaria aan. Iets makkelijker, maar ook een absolute eye catcher: een roestig raspje over je theelichtjes.

Bron beeld: Pinterest