ZIEN: 'prinses Alexia' geeft kijkje backstage bij Prinsjesdag in geniale persiflage van Arjen Lubach

Media door Jennifer

Prinses Alexia heeft een nogal bijzondere dag achter de rug. Op dinsdag 19 september was namelijk haar eerste Prinsjesdag en natúúrlijk moest dat - als een ware Gen-Z - vastgelegd worden. Ten minste, dat vond Arjen Lubach die een hilarische persiflage creëerde met het team van De Avondshow. In de zogenaamde 'TikTok van Alexia' krijgen we een nogal bijzonder kijkje achter de schermen tijdens Prinsjesdag. Als je nog geen fan was van prinses Alexia, dan ben je dat zometeen wel!

Hilarische 'TikTok van Alexia' uit Avondshow met Lubach gaat viral

Grote kans dat je wel iets hebt meegekregen van Prinsjesdag. Al is het alleen maar door de vele aandacht, die media eraan hebben besteedt. Niet alleen werd er serieus verslag gedaan van het jaarlijkse evenement, waar alle belangrijke mensen uit het Koningshuis en de politiek op af komen. Daarnaast kunnen de grappen natuurlijk ook niet ontbreken. Arjen Lubach besluit met zijn team van De Avondshow met Arjen Lubach meteen aan de haal te gaan met de nieuweling op Prinsjesdag. Voor prinses Alexia is het namelijk de eerste keer, dat ze aanwezig mag zijn. Toch wel bijzonder voor zo'n jongedame uit de jongste generatie Z. Hoe beleeft zij zo'n dag? Dat vroeg presentator Arjen zich blijkbaar ook af. Met zijn team heeft hij een persiflage gecreëerd van de prinses, die al vloggend haar eerste Prinsjesdag vastlegt voor haar zogenaamde TikTokvolgers. Het leveren geniale beelden op, die logischerwijs meteen viral gaan op de Instagram én TikTok van het tv-programma. Tja, prinses Alexia heeft natuurlijk geen openbare socialmediakanalen. Bummer!

Harry Potter-cast

In de 'TikTok van Alexia' worden we meegenomen achter de schermen en zien we hoe ze zich voorbereid op dé grote dag. "Hey, it's me, Alexia!" begint de vlog. Of course zien we vervolgens een heerlijk gezonde havermout... en een groot stuk vlees van haar vader Willem-Alexander. Ha! Later halen ze samen nog even een koffie en voor de ware Gen Z'er Alexia natuurlijk met havermelk. Dan is het off we go naar het paleis met de koets. Al zit prinses Alexia in de wat mindere koets, want zij is nou eenmaal niet de kroonprinses. "Letterlijk de kutste koets die er is," zegt een gepersifleerde Alexia. Daarna komt waarschijnlijk het meest grappige moment uit de persiflage, waar ze diverse politica vergelijkt met de Harry Potter-cast. Zo noemt ze Geert Wilders Draco Malfoy, lijkt Ernst Kuipers volgens haar op Voldemort en Caroline van der Plas op Hagrid. Hilarisch! De makers van De Avondshow durven wel, want ze laten prinses Alexia ook vapen tijdens de toespraak van haar vader. OMG! Aan het eind van de dag moet ze nodig hydrateren. Al het lachen naar de "gewone mensen" heeft haar he-le-maal uitgedroogd.

Anyway, mocht je even een potje willen lachen, bekijk dan snel onderstaande beelden. De video maakt gegarandeerd je dag. En misschien die van de echte prinses Alexia ook, zo vermoedt een volger op Instagram. "Volgens mij lacht ze hier zelf ook keihard om!" schrijft ze. Dat zou zomaar eens kunnen!

Lees ook: Hilarisch: Arjen Lubach analyseert de kledingkast van Mark Rutte