Oh no! Arjen Lubach stopt met De Avondshow én gaat weg bij de VPRO

Media door Alyssa

Arjen Lubach, de koning van de Nederlandse satire, gaat stoppen met zijn legendarische programma De Avondshow. Ja, je leest het goed - na het volgende seizoen is het echt over en uit. We weten het, het is balen, maar er komt gelukkig nog één seizoen aan in het najaar. Na dat seizoen gaat Lubach definitief weg bij de VPRO.

Arjen Lubach weg bij de VPRO

"Tien jaar lang kregen wij alle ruimte en kansen om satirische televisie te maken voor de VPRO. Ik ben de VPRO daar onmetelijk dankbaar voor. Het contact met alle VPRO'ers heb ik altijd als zeer prettig ervaren, zowel zakelijk als persoonlijk. Toch is het soms tijd voor nieuwe avonturen en komt er nu een einde aan onze samenwerking", deelt Arjen zelf over zijn vertrek.

Maar geen paniek!

Voor alle fans die nu helemaal in de stress schieten: rustig blijven! Arjen Lubach laat weten dat hij niet zomaar van het toneel verdwijnt. Hij zit boordevol plannen voor de toekomst: "Maar niet getreurd: komische televisie maken zit in mijn bloed, dus Nederland is nog niet van ons af." Dus je zult ongetwijfeld nog veel van hem gaan zien en horen in de toekomst. Misschien wel op een heel andere manier dan we gewend zijn, wie weet!

Een belangrijk figuur in de Nederlandse tv-wereld

De hoofdredacteur van de VPRO, Willem van Zeeland, is vol lof over wat Arjen de afgelopen jaren heeft neergezet: "Arjen Lubach heeft met zijn team tien jaar klassieke televisie gemaakt voor de VPRO. Het maakte hem tot een belangrijke stem in Nederland en hij wist met zijn scherpzinnige humor miljoenen mensen te bereiken. Eerst wekelijks in Zondag met Lubach en sinds 2022 met de dagelijkse Avondshow." En gelijk heeft-ie! Arjen is uitgegroeid tot een icoon op de Nederlandse buis. Zijn humor, zijn scherpe blik op de actualiteit en de manier waarop hij ons altijd aan het denken zet - dat is echt uniek.

Hoe nu verder?

Tja, dat is dus nog even de vraag. Wat Arjen en z'n team na dit laatste seizoen gaan doen is nog niet bekend. Maar één ding is zeker: ze gaan ons vast nog vaak verrassen en laten lachen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om te zien wat voor geniaals ze nog in petto hebben. Dus lieve mensen, laten we met z'n allen genieten van dit laatste seizoen De Avondshow. En daarna: op naar nieuwe, grappige avonturen met Arjen Lubach.

Lees ook: Say what?! Kandidaten Het Perfecte Plaatje Op Reis in shock door dieronvriendelijke opdracht