4 tips om impulsaankopen te voorkomen

Vrije tijd door Chloe

Heb jij ook wel eens het idee dat je geld er doorheen vliegt? Dan doe je misschien veel onnodige aankopen. Zonde, want van zo'n impulsaankoop heb je later vaak spijt. Ben jij gevoelig voor deze imulsaankopen? Check dan vooral deze tips om deze onnodige aankopen te voorkomen.

72 uur regel

Als er iets werkt om impulsaankopen te voorkomen, dan is het wel de 72 uur regel. Zie je iets in de winkel wat je wilt hebben? Koop het dan niet gelijk maar wacht eerst 72 uur. Wil je het na drie dagen nog steeds hebben? Dan kan je het alsnog kopen. Misschien kom je wel tot de conclusie dat je het helemaal niet nodig hebt of ben je het zelfs al vergeten. Dat zijn dus euro's die je nog op je rekening hebt staan.

Alleen winkelen als het echt moet

Wanneer je zonder plan de stad in gaat, dan vraag je natuurlijk om impulsaankopen. Eigenlijk zoek je gewoon naar iets om geld aan uit te geven en laten dat nou net niet je meest doordachte aankopen zijn. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor fysieke winkels, maar ook voor online shoppen. Voor de fun door Zalando scrollen is dus niet heel handig.

Boodschappenlijstje

Ga je wel naar de stad omdat je wat dingen nodig hebt? Maak dan een lijstje. Winkels en supermarkten zijn namelijk sterren in je dingen laten kopen die je niet nodig hebt. Laat je dus niet zomaar verleiden en maak vooraf een boodschappenlijstje. Wijk hier dus niet vanaf. Zie je toch iets wat je mee wilt nemen? Denk dan twee keer na voor je het koopt of pas de 72 uur regel toe.

Bewustwording

Het belangrijkste is dat je je bewust bent van je impulsaankopen. Wil je iets kopen, vraag jezelf dan af of je het echt nu direct nodig hebt. Is dat niet het geval? Dan is het waarschijnlijk een impulsinkoop. Vind jij het moeilijk om te bepalen of iets een impulsinkoop is of niet? Dan kan het boodschappenlijstje je hier goed bij helpen. Als het niet op het lijstje staat dan is het waarschijnlijk een impulsinkoop.