Nieuw kijkvoer: op déze datum start het nieuwsprogramma GoedNieuws Vandaag vol positieve nieuwtjes

Media door Jennifer

Tv-zender SBS6 duikt in een nieuw gat van de televisiewereld. Binnenkort komen zij namelijk met een verfrissend nieuwsprogramma, waarin alleen maar positieve nieuwtjes naar voren komen. Hè, wat? Het klinkt apart, maar in alle negatieve nieuwtjes vind je meestal ook een positieve invalshoek. En dat is wat de makers van GoedNieuws Vandaag naar voren willen brengen in hun nieuwe tv-programma. Interesting!

SBS6 komt met nieuwe nieuwsprogramma GoedNieuws Vandaag

SBS6 kwam drie maanden geleden al met het goede nieuws, dat ze bezig waren aan het nieuwe nieuwsprogramma GoedNieuws Vandaag. Toen was het alleen nog wat onduidelijk, hoe het tv-programma er verder uit zou zien. Inmiddels is bekend dat de redactie zich dus focust op de positieve, optimistische ontwikkelingen in de samenleving. Denk aan wetenschappelijke doorbraken op medisch gebied, maar ook een inzamelingsactie om een buurtbewoner te helpen. Ze gaan van lokaal tot wereldwijd!

Bij het maken van de nieuwsberichten werkt de GoedNieuws Vandaag-redactie samen met partners als StemWijzer, Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), #UseTheNews, Bright Vibes en de Universiteit van Nederland. De correspondenten van De Telegraaf verzamelen vervolgens de goede nieuwtjes vanuit de hele wereld, waar de redactie van het tv-programma mee aan de slag kan.

Volgens hoofdredacteur Marc Veeningen van GoedNieuws Vandaag is dit nieuwe nieuwsprogramma wel een uitdaging, maar hij en zijn redacteuren zijn er klaar voor. "Uit onderzoek blijkt dat veel kijkers en lezers de nadruk op negativiteit zat zijn," vertelt hij. "Ik vind het spannend, maar ook inspirerend dat wij hier nu mee van start gaan."

Wanneer te zien?

Het tv-programma GoedNieuws Vandaag zal dagelijks te zien zijn en wordt gepresenteerd door Donatello Piras en Nikki Herr. Daarnaast schuiven regelmatig deskundigen Sofie van den Enk, Raymond Mens, Talitha Muusse en Rens de Jong aan voor meer uitleg bij het nieuws. Verder hebben zich zo'n twintig experts uit de praktijk zich verbonden aan het tv-programma, die je dus ook regelmatig voorbij ziet komen in nieuwsitems.

GoedNieuws Vandaag is vanaf maandag 2 oktober 2023 elke dag live te zien om 18.00 uur bij SBS6.

Lees ook: Ga jij de strijd aan? SBS6 zoekt 'bondgenoten' voor nieuwe dagelijkse realityserie