Oeps! Max Verstappen overtreedt snelheidsregels op Franse snelweg in dure sportwagen: boete ligt op de loer

Celebs door Jennifer

Het lijkt erop dat Max Verstappen veel zin heeft om te racen op het circuit in eigen land. Komend weekend vindt na een kleine zomerstop weer een Formule 1-race plaats en deze keer is het op het circuit van Zandvoort. Een thuiswedstrijd voor 'onze' Max, die al volop aan het oefenen is voor de wedstrijd, zo blijkt. Alleen deed hij het afgelopen weekend niet op de juiste baan. Toen reed hij namelijk in een dure sportwagen veel te snel over de Franse snelweg, waardoor hij nu een boete riskeert. O jee!

Max Verstappen rijdt te hard over Franse snelweg

Dat Max Verstappen momenteel de beste autocoureur van Nederland is, dat wisten we al. Maar de wereld ontdekt ook hoe goed de F1-coureur het doet. Zo heeft hij op dit moment maarliefst acht winsten op een rij, waardoor hij bijna het historische record evenaart. Die staat nu nog op naam van Sebastian Vettel, die negen keer achter elkaar een Formule 1-race won. Max hoeft dus alleen nog de race in Zandvoort en Italië te winnen om recordhouder te worden. Oeh! En de kans is groot dat het hem nog gaat lukken ook. Zo liet hij afgelopen weekend zien, wat hij allemaal in huis heeft. Alleen deed hij dit niet op de juiste baan.

Tijdens zijn vrije weekend reed Max over een snelweg in Frankrijk, waar je normaal gesproken 90 kilometer mag rijden. Alleen reed hij daar in een peperdure Aston Martin Valkyrie 30 kilometer te hard. Oeps! Daarnaast zat hij met een koptelefoon achter het stuur, iets wat eigenlijk ook niet mag.

@sportsillustrated_f1 Max Verstappen 🤝 Adrian Newey (via Aperta/TW) #formula1 #f1tiktok #maxverstappen #astonmartin #cars #valkyrie #astonmartinvalkyrie #fyp ♬ original sound - SI_F1

Videobeelden onderzocht door politie

In Franse media wordt gemeld dat de lokale politie de videobeelden zal onderzoeken. Het is dus goed mogelijk, dat Max een hoge boete op de deurmat krijgt. De auto waarin Max reed was overigens niet zomaar een sportwagen. Deze snelle wagen kan namelijk binnen drie seconden een snelheid van 100 kilometer per uur bereiken. Wow! De Aston Martin Valkyrie is dan ook zeker geen auto voor de gemiddelde persoon. Het kost je namelijk zo'n drie miljoen euro. Of de auto daadwerkelijk van Max is of dat het een leenauto was, is onbekend.

Lees ook: Dit is het bizar hoge salaris van Max Verstappen