Te veel kleding? Dit kan je ermee doen

Mode & trends door Chloe

Stroomt jouw kast over van de hoeveelheid kleding en draag je een groot deel niet meer? Dan is dat natuurlijk hartstikke zonde. Het ligt daar nu maar te verstoffen, terwijl je hier iemand anders misschien nog wel heel blij mee kunt maken. Heb jij ook zo'n stapel kleding die je nooit draagt? Dit kan je er allemaal mee doen.

Verkopen op Vinted

Vinted is hét platform voor het verkopen van tweedehandskleding. Hier zet je gemakkelijk je kleding te koop zodat je er iemand anders nog blij mee kunt maken. Het enige wat je hoeft te doen is een foto maken, online zetten en wachten tot iemand het koopt. Het voordeel is dat Vinted ook het verzendlabel regelt. Jij hoeft het kledingstuk dus alleen nog maar in te pakken en naar een verzendpunt te brengen. Zodra het pakket bij de ontvanger is aangekomen krijg jij het geld in je Vinted account. Dit kan je vervolgens laten uitbetalen, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om er iets leuks voor terug te kopen wat je wél gaat dragen. Een handige tip om sneller te verkopen is het toevoegen van een duidelijke beschrijving en meerdere foto's. De meeste mensen willen ook een foto waarop te zien is dat je het kledingstuk draagt. Zo verkoop je binnen no-time al je kleding!

Naar de IJhallen

In Amsterdam kan je iedere maand naar de IJhallen. Dit is de grootste vlooienmarkt van Europa, dus genoeg kans dat je veel verkoopt. Voor een paar tientjes kan je je eigen kraam huren en je tweedehands spullen verkopen. Niet alleen kleding, maar ook andere tweedehands spullen kan je hier kwijt. Kleed je kraam dus een beetje leuk aan en zorg voor een kledingrek. Houd je kraam ook netjes en overzichtelijk zodat het voor mensen aantrekkelijk is om te kijken wat je verkoopt. Niemand wordt blij van een grote hoop kleding. Zo heb je voor je het weet heel wat kleding verkocht en heb je ook nog eens een lekker zakcentje verdiend!

Naar het goede doel

Heb je geen zin in gedoe of wil je gewoonweg een goed doel steunen? In Nederland zijn er genoeg goede doelen die kleding kunnen gebruiken. Je kan zelf een goed doel benaderen en vragen of hun er wat aan hebben, maar er staan bij supermarkten vaak ook kledingcontainers waar je je kleding en schoenen kwijt kan voor het goede doel. Kijk dus even bij jou in de buurt waar je deze kan vinden. Je bent niet alleen in één keer van al je kleding af, maar geeft het ook nog eens aan mensen die het echt goed kunnen gebruiken.