Oeh! Tijl Beckand verklapt eerste details over seizoen De Verraders met onbekenden

Media door Jennifer

Meteen toen het tv-programma De Verraders op de buis kwam, waren de kijkers al verkocht aan het spelprogramma. Niet alleen wordt het massaal gekeken en besproken, ook willen blijkbaar een hoop mensen weleens een poging wagen in het spel. Zo heeft het eerste seizoen van De Verraders met onbekenden ruim 2000 aanmeldingen gekregen. Hier is inmiddels een interessant groepje kandidaten uit voortgekomen en zijn de eerste 'zilvergesprekken' al mee gevoerd, zo verklapt presentator Tijl Beckand.

Eerste seizoen De Verraders met onbekenden

Het tv-programma De Verraders werd voor het eerst uitgezonden in maart 2021, waarna het binnen no time één van de populairste spelprogramma's werd. Het bestaat inmiddels ook alweer uit drie reguliere seizoenen, een speciaal seizoen voor streamingdienst Videoland en een Halloween-special. Alle seizoenen waren vervolgens wel met bekende Nederlanders, maar dat mocht op zich de pret niet drukken. Elke aflevering scoort als een tierelier en kijkers discussiëren graag met elkaar over het tv-programma. Al droomden een heleboel kijkers stiekem toch van een deelname aan De Verraders. Nou, afgelopen maart 2023 kregen ze hier goed nieuws over! Toen kwam naar buiten dat nu eindelijk eens onbekende Nederlanders zich mochten aanmelden voor het spelprogramma. OMG!

De aanmeldingen stroomden massaal binnen en het tv-programma kreeg ruim 2000 aanmeldingen. Hier hebben ze na lang wikken en wegen een groep kandidaten uitgekozen en volgens presentator Tijl Beckand is het "wel een setje bij elkaar", zo vertelt hij in een interview met ANP. Interesting.

Interessante mix kandidaten

De opnames van het eerste seizoen De Verraders met onbekenden beginnen in september. Het is dus logisch, dat de kandidaten inmiddels al bekend zijn bij de makers van het spelprogramma. Daarmee zijn blijkbaar de eerste 'zilvergesprekken' ook al gevoerd. Volgens Tijl gaan we zeker een bijzonder seizoen tegemoet. "Normaal vragen we altijd mensen voor het programma en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er dan altijd wel een paar bij zitten die zeggen: ik heb het nog nooit gezien, maar ik ben gevraagd, dus lachen en we zien wel," vertelt hij. "Maar nú gaan we het spel spelen met mensen die het programma al vanaf dag één volgen, fan zijn en het door en door kennen. Dat maakt het bijzonder. Voor deze mensen is het echt een once in a lifetime opportunity."

Ook krijgen we volgens de presentator een interessante mix aan kandidaten voorgeschoteld. Ze hebben dankzij de vele aanmeldingen een goede mix van jong en oud kunnen maken en ook mensen uit verschillende vakgebieden. "Bijvoorbeeld mensen die bij de recherche hebben gezeten, undercover zijn geweest of gespecialiseerd zijn in het lezen van kleuren. Je kunt het zo gek niet bedenken," zegt hij daarover. In ieder geval zitten er een hoop kandidaten tussen, die goed zijn in het lezen van andere mensen. "Dat geeft een nieuwe dimensie aan het programma."

Lees ook: Baby's, trouwplannen en nieuwe plekken: zo gaat het nu met de oud-deelnemers uit B&B Vol Liefde