De voordelen van sporten met een vriendin

Sport & gezondheid door Lien

Met een vriendin naar de sportschool gaan is een beetje als het hebben van een sportbuddy en personal motivator in één. Daarnaast is het ook gewoon heel gezellig. Lees hieronder meer over de voordelen van samen sporten.

Motivatie

Niet iedereen heeft altijd zin om te sporten. Soms is de motivatie simpelweg ver te zoeken. Gelukkig is sporten met een vriendin het perfecte medicijn tegen dit kwaaltje. Doordat je weet dat er iemand op je wacht, zul je minder snel een afspraak afzeggen. Jullie afspraak vormt een drempel waardoor je minder snel toegeeft aan je voorkeur om op de bank te hangen.

Doelen behalen

Je kunt elkaar uitdagen en een gezonde competitie laten ontstaan om zo jullie sportdoelen te behalen. Je vriendin vertellen wat jouw doelen zijn helpt ook, en dat is om dezelfde reden als eerder genoemd: het motiveert. Hierdoor kun je het toch opbrengen om nog tien squats te doen of dat planken nog één minuut langer vol te houden.

Gezelligheid

Als je niet zo’n sportliefhebber bent, kan het samen naar de gym gaan zeker stimulerend werken. Het maakt het trainen net even wat leuker, want: je kunt ondertussen over van alles kletsen. Behalve tijdens het doen van die ene zware oefening dan - dat is het moment om je ademhaling even te sparen. Hoe dan ook, samen sporten is een stuk gezelliger samen dan alleen.

Meer lezen: Wandelen als cardio workout: zo doe je dat

Minder kosten

Een praktische reden om samen te trainen: het kan voordeliger zijn. Zo kun je samen een personal trainer inhuren. Sport je thuis? Dan kun je de kosten verdelen door het apparatuur dat je koopt te splitten met je sportvriendin. Wanneer dit niet jouw hoofdreden is om samen te sporten, kan het alsnog een fijne bijkomstigheid zijn.