Dankzij deze lifehack kun je buiten werken in de zon zónder dat je laptop oververhit raakt

Werk & studie door Anjali

Wie ooit heeft geprobeerd buiten in de zon op een laptop te werken, weet dat 'ie na een paar minuten begint te blazen alsof het ieder moment kan opstijgen. Bovendien kun je door het felle licht je scherm helemaal niet goed zien.

Daarom loop jij weer naar binnen om verder te kunnen werken, terwijl je denkt aan alle anderen die wél lekker van het zonnetje kunnen genieten. Dat thuiswerken is misschien minder aantrekkelijk met het warme weer, maar ook jij kunt buiten bakken met een laptop op je schoot.

Twee problemen

Bij deze struggle moeten we twee problemen oplossen: de oververhitte laptop en het felle licht waardoor je niets meer kunt zien. Online zijn er veel tips te vinden die je vertellen dat je je helderheid van het scherm wat lager kunt zetten en een zonnebril op zou moeten.

Als je wat geld over hebt kun je dat besteden aan een laptop-tent die ervoor zorgt dat je laptop niet in de zon komt te staan. Ook bestaan er speciale kappen die je aan het sccherm kunt klikken om zonlicht tegen te houden. Zoiets kunnen we ook zelf maken, waarbij deze dure snufjes eigenlijk onnodig zijn.

Lifehack

Het enige dat je nodig hebt, is een doos die je op z'n zij legt, groot genoeg om je laptop in te kunnen zetten. Op deze manier staat je laptop in de schaduw, en kun jij gerust doorwerken zonder bang te zijn dat 'ie elk moment kan gaan ontploffen. Moet 'ie opgeladen worden? Maak dan een gat in de zijkant van de doos, zodat het snoertje erdoorheen past.