Waarom op de bank in slaap vallen schadelijk kan zijn voor je gezondheid

Wonen door Chloe

Je kent het wel: na een lange dag plof je uitgeput op de bank voor de tv. Echt televisie kijken doe je niet, want je valt al vrij snel in slaap. Hoe lekker jij het ook vindt, echt gezond is het niet. Waarom je beter gewoon je bed in kan gaan leggen wij je hier uit.

Houding

Een bank is gemaakt op om te zitten en dus niet om op te slapen. Je hebt het misschien al wel eens eerder gehad dat je wakker werd met nek- of rugpijn. Geen goed teken, want hier kan je vervelende klachten aan over houden. Vooral als op de bank in slaap vallen meer een gewoonte dan een uitzondering is. Op den duur kunnen deze klachten verergeren. Een goed matras en goed kussen zijn niet voor niets erg belangrijk.

Hoge bloeddruk

Hier heb je waarschijnlijk nooit bij stilgestaan, maar uit een Japans onderzoek blijkt zelfs dat het invloed kan hebben op je bloeddruk. Volgens de onderzoekers hadden vooral mannen die 's avonds snel moe werden en dus op de bank in slaap vielen een te hoge bloeddruk. Dit gold echter wel alleen voor de mannen, maar opvallend is het zeker. Blijf dus maar gewoon een half uurtje langer op en ga vervolgens gewoon slapen in bed.

Slaapkwaliteit

Ook voor je slaapkwaliteit doet het niet veel goeds. Je slaapt namelijk minder diep en je wordt waarschijnlijk ook na een tijdje alweer wakker om naar bed te verplaatsen. Op deze manier is je kwaliteit van slapen dus ook veel minder waardoor je de volgende dag minder uitgerust wakker wordt.