7x dingen die alleen hondenmensen snappen

Vrije tijd door Anjali

Alle hondenliefhebbers weten wat we bedoelen als we zeggen dat je je een leven zonder trouwe viervoeter niet meer kunt voorstellen. Voor alle hondenmensen, onderstaande dingen begrijp je alleen als je een hond hebt of hebt gehad.

1. Eten delen

Je verwent je hond met genoeg lekkere hondensnoepjes en -koekjes, maar toch wil hij altijd eten wat jij eet. Niemand kan de puppy-oogjes weerstaan wanneer hij komt vragen of hij ook een stukje van je voedsel mag, en wanneer je eventjes niet kijkt steelt je hond gewoon het eten van je bord af!

2. Enthousiasme

Geen enkel dier is zo enthousiast als een hond. Wanneer jullie gaan wandelen, achter een bal aanrennen, of als je thuiskomt van je werk: elke keer is de hond ongekend blij.

3. Samen slapen

De regel is natuurlijk dat de hond niet in bed mag slapen, maar ondertussen heeft hij jouw bed helemaal opgeëist. Er is geen plaats meer voor jezelf, maar hoe kun je nou nee zeggen tegen je trouwe vriend?

4. Haaruitval

Hondenharen vind je overal terug, elke dag. In en op je kleding, in je schoenen, op de schone handdoeken, er is geen ontkomen meer aan, zeker niet wanneer het steeds waremer wordt buiten. Gelukkig is stofzuigen maar een kleine moeite!

5. Rommel

Dingen kapotmaken, in de modder springen, pootafdrukken op het raam, maar het ergste: rommel maken. Het gebeurt vaker dan je zou willen, maar wat je hond ook uithaalt, je kunt nooit lang boos blijven. Ook wanneer alle speeltjes, water en voer over de vloer liggen kun je dat schattige koppie gewoon niet niet vergeven!

6. Kusjes

Elke keer dat je hond wil tonen dat hij gek op je is, likt hij je hele gezicht af. Wie weet wat er op die tong heeft gezeten, gelukkig vind je het niet zo erg.

7. Spelen en delen

Je hond wil vaak met je spelen, maar speelgoed afgeven is een totaal andere zaak. Het eeuwenoude dilemma van het willen dat je de bal gooit, maar de bal zelf niet willen geven blijft onuitgesproken.