Ruben en Sanne zoeken appartement in Kopen Zonder Kijken: "80 vierkante meter is de ondergrens"

Media door Rochèll

Het is maandagavond en dat kan maar één ding betekenen: een nieuwe aflevering van Kopen Zonder Kijken. In de vierde aflevering van dit seizoen zien kijkers hoe Ruben (28) en Sanne (25) de zoektocht naar een huis uit handen geven aan het klusteam van het populaire programma. Hun wensen? Een fijn appartement, met minimaal twee slaapkamers en een buitenruimte.

Kopen Zonder Kijken: Ruben en Sanne

Ruben en Sanne wonen samen in een klein appartement in Den Haag. De totale grootte van hun appartement bedraagt 58 m2. Inmiddels zijn ze al meer dan twee jaar opzoek naar een fijne, nieuwe plek. Ze zijn dertig bezichtingen en acht biedingen verder, maar helaas nog zonder succes. Tijd om hulp in te schakelen.

Alex heeft een budget van 400.000 te besteden, met Den Haag als zoekgebied. Al voordat de concessieklok afgaat, vindt hij een geschikte woning voor het stel. Een appartement van 84 vierkante meter met twee slaapkamers én twee balkons. Nadat hij het appartement samen met Bob heeft bezocht, durft hij het aan. 

Lees ook: Wèralucië en Said zoeken groot huis voor samengesteld gezin in Kopen Zonder Kijken

Grote verbouwing

Aan een appartement wordt niet zoveel verbouwd, zul je denken. Toch wist Bob ons weer te verrassen. De badkamer op het moment van kopen was niet veel meer dan een 'inloopdouche'. Bob besloot de indeling van het huis compleet om te gooien, om zoveel mogelijk ruimte mogelijk te maken. Dit alles kon wel pas gerealiseerd worden nadat Bob 25.000 euro los wist te peuteren bij het stel, waardoor hij in plaats van 25.000 euro, in totaal 50.000 euro te besteden had.

Nadat Alex en Bob hun werk hebben gedaan, is het aan interieurstyliste Roos de eer om het geheel af te maken. "Sanne had dus knaloranje op haar moodboard staan, maar ze bedoelde eigenlijk brique rood. Ja dan heb je mij natuurlijk, dan wordt de kamer gewoon knal oranje", aldus Roos. 

Heel enthousiast

Na een aantal weken wachten, mogen Ruben en Sanne hun nieuwe stulpje bekijken. Enthousiast lopen ze de straat in. "Ik ben echt ontzettend zenuwachtig", vertelt Sanne al snel. Ook Ruben kan niet wachten om het appartement te bekijken. Met open mond bekijken ze alle kamers. Gelukkig voor Roos, lijkt ook de nieuwe slaapkamer helemaal goedgekeurd. En zodra ze zien dat de keuken nu op een totaal andere plek staat, worden ze nóg enthousiaster. "Ik lijk wel een kind in een snoepwinkel, verschrikkelijk", lacht Sanne. "Het is bijna genant hoe enthousiast ik ben, maar ik vind het gewoon echt heel mooi."