Leuk nieuws: de Twilight Saga komt naar het tv-scherm

Media door Jennifer

We kennen vast allemaal nog wel de Twilight-filmreeks met in de hoofdrol Bella Swan en de knappe vampier Edward Cullen. Nou, goed nieuws voor de Twilight-fans, want er komt een tv-serie rond de Twilight saga. Momenteel zijn Studio Lionsgate en scenarioschrijver Sinead Daly druk bezig met het script van de nieuwe serie.

Nieuwe serie rond de Twilight films

Het is alweer iets meer dan tien jaar geleden, dat de laatste Twilight-film Breaking Dawn Part II in de bioscoop te zien was. Dat klinkt als het perfecte moment om de populaire Twilight saga nieuw leven in te blazen. Dat dacht in ieder geval Studio Lionsgate, die momenteel bezig is met het maken van een script rond de Twilight films. Eerder maakte Lionsgate ook al de verschillende Twilight films, die vervolgens een hoop succes opleverden.

Makers van Walking Dead en Tell Me Lies

Op dit moment is de tv-serie wel echt nog in de maak. Verschillende bronnen melden aan Hollywood Reporter, dat de tv-studio druk bezig is met het schrijven van het script samen met scenarioschrijver Sinead Daly. Je kunt hem kennen van bekende series als The Walking Dead: World Beyond en Tell Me Lies.

Het is nog niet zeker of de tv-serie, net als de films, wordt gebaseerd op de boekenreeks van Stephenie Meyer. Daar zijn de scenarioschrijver en tv-studio nu dus nog over in overleg. Wel zeggen de bronnen dat schrijver Stephenie betrokken zal zijn bij de tv-serie.

Twilight serie: waar te zien?

Hoewel de makers van de nieuwe serie rond de Twilight-filmreeks dus wel al druk zijn met het creëren van de basis, zullen we als kijker nog wel even moeten wachten. Wanneer de tv-serie te zien zal zijn en op welke tv-zender of streamingplatform is nog helemaal niet bekend. We houden je op de hoogte!

Lees ook: Zo ziet de cast van Twilight er nu uit