Deze 6 badmodetrends mag je deze zomer niet missen

Mode & trends door Djamila

De zomer komt er weer aan en dat betekent lekker luieren op het strand of bij het zwembad om te genieten van de zon en het heerlijke leven! Natuurlijk wil je er ook daar op je best uitzien: een paar kilootjes kwijtspelen, je bikinilijn laten laseren en wat sporten om strakker in je vel te zitten. Je badkleding is dan de finishing touch. Met een mooi badpak of bikini ben je helemaal klaar voor de zomer. Daarom vertellen we je graag wat de nieuwste badmodetrends zijn. Als we ze in een paar kernwoorden zouden moeten samenvatten, komen we op het volgende: kleurrijk, retro, sexy. Concreet zijn dit de onderstaande veel verkochte items:

Badkleding in felle kleuren.

Een badpak of bikini in een felle kleur is helemaal hot en je wordt er meteen vrolijk van. Knalroze, koningsblauw of mooi groen, … van al deze zomerse tinten kom je meteen in de vakantiestemming. Eigenlijk geldt deze trend voor alle modellen van badmode. Heb je liever een wat zachtere kleur, dan kun je ook voor pasteltinten of een mooie print gaan.

Bikini's met string en badpakken met cut-outs

We zeiden het al: sexy badkleding is dit jaar de norm. Dat betekent dus bikini's met string en badpakken met cut-outs. Zo kun je mooi pronken met je zomerlichaam. Wil je het echt helemaal hot? Kies dan voor een modelletje in een maatje kleiner dan je normaal zou kopen!

De hoog gesloten bikini en crop tankini

Wil je het liever toch wat meer bedekt? Dan zit je goed met deze klassieke stijl. Met een hoog getailleerd broekje dat boven je natuurlijke taille zit, is deze look flatterend én modieus. Ook de crop tankini doet het erg goed: die laat net wat meer huid zien dan een gewone tankini. Het is net wat je eigen voorkeur is.

Retro in één- of tweedelige stukken

Als je van vintage mode houdt, dan zul je blij zijn met de retro trend van dit jaar! Deze badpakken hebben strategische ruches, waardoor ze heel slank kleden. Ga voor felle kleuren en drukke prints als je helemaal trendy wilt zijn!

‘Strak in het pak' met beugel

Terug van weggeweest: bikini's en badpakken met beugel. Ze zorgen ervoor dat jij mooi ‘strak in het pak' zit en houden je ‘girls' keurig op hun plek. Heb je een maatje meer of een wat grotere omvang, dan is deze trend dus helemaal jouw ding! Ben je juist wat minder bedeeld? Dan zijn er ook modellen in een kleinere maat met push-up cups.

De bandeau

Met de bandeau-bikini zit je helemaal goed op het strand! Dit seizoen is deze top in verschillende vormen te zien. Zo is er een soort kruising tussen een triangel- en een band-bikini, die je een mooi, sexy decolleté geeft. De bandeau is veelal strapless, of met afneembare bandjes. Zo krijg je prachtige, bruine schouders en hals, zonder witte strepen!