Dit zijn de leukste date ideetjes voor koppels die graag actief zijn

Single & daten door Maya Luz

Romantische dates zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt naar de bioscoop gaan, een wandeling maken of romantisch gaan uiteten. Maar voor de koppels die niet graag stilzitten, is er gelukkig ook veel leuks te doen. Dus, voor de sportieve koppels onder ons zijn dit de leukste actieve date ideetjes!

Lees ook: Originele ideeën voor dates in de lente

(Rol)schaatsen

Nederlanders kunnen goed schaatsen dat is geen nieuws. Het is een leuke sport om te beoefenen, zowel in de zomer als in de winter. In de koudere seizoenen kan er geschaatst worden op kunstbanen of soms zelfs op natuurijs. Wil je in de warmere seizoenen de schaatsen uit de kast pakken? Dan kun je misschien beter voor rolschaatsen gaan. Dit kun je gezellig buiten doen met z'n tweetjes of je kunt naar een rolschaatsbaan gaan. Jullie kunnen ook voor een retro date kiezen door naar een rolschaatsdisco te gaan! 

Klimmen

Hebben jij en je partner allebei geen hoogtevrees? Dan kunnen jullie samen op klimavontuur gaan. Jullie kunnen samen een klimbos bezoeken of naar een indoor klimmuur gaan. Het is een flinke work-out waarbij jullie jezelf en elkaar goed uit kunnen dagen. Maak er een wedstrijdje van om een beetje gezonde competetie toe te voegen aan de date. De verliezer betaalt de drankjes achteraf.

Indoor skydiven

We blijven nog even in de hoogte, want jij en je partner kunnen ook samen indoor skydiven. In Nederland kun je dit tegenwoordig doen in Utrecht! Hier kun je een cursus krijgen om samen te leren skydiven. Deze ervaring is voor de koppels die dol zijn op adrenaline. Wie weet zetten jullie binnenkort de volgende stap en springen jullie samen uit een vliegtuig.

Gym date

We kunnen het niet hebben over actieve koppels zonder de gym koppels even te benoemen. Als jij en je partner allebei graag naar de sportschool gaan, kunnen jullie hier ook een leuke date van maken. Dit is vooral een leuke date voor de stelletjes die elkaar nog niet erg lang kennen of die nog nooit samen zijn wezen sporten.  Daag elkaar uit om nog meer reps te doen of om een paar extra kilo's te tillen. Sporten met je date is daarnaast ook nog eens handig, want je hebt nu voor alles een spotter.

Dansles

Willen jij en je partner iets actiefs doen en ondertussen een nieuwe skill leren? Ga dan samen op dansles. Er zijn een hoop verschillende dansstijlen om uit te kiezen dus er is voor ieder wat wils. Dit is een leuke manier om actief met elkaar bezig te zijn en veel lol te maken met je partner. Daarnaast is samen dansen een best intieme activiteit. En jullie hebben nu altijd goede moves om te showen tijdens jullie volgende feestje.

Lees ook: 20 ideeën voor romantische dates in de buitenlucht