5x manieren om originele complimenten te geven

Liefde door Anjali

Complimentjes geven beide partijen een goed gevoel. Je kunt een compliment sturen via een berichtje of het gewoon tegen iemand zeggen, maar je kan het ook op een leukere manier overbrengen. Deze 5 manieren om complimenten te geven maken ieders dag goed.

1. Zeg het met een kaartje

Er bestaan talloze kaartjes met specefieke teksten, alsof ze speciaal voor jou gemaakt zijn! Het sturen van een kaartje kan je helpen bij het communiceren als je daar normaal moeite mee hebt. Koop je er één in de winkel of maak je je kaart zelf? Hoe dan ook, zolang het compliment goed overkomt, heb je je doel bereikt.

2. Complimentenmuur

Hang op je werk of thuis een groot bord op, waar je groot 'wall of compliments' opschrijft. Leg er een stapeltje post-its naast, en vertel aan iedereen dat ze hier positieve woorden, zinnen of tekeningen op kunnen hangen. Zo maak je samen een positievere sfeer, en geef je niet alleen zelf complimentjes, maar spoor je anderen aan dit ook te doen.

3. Bakken met een boodschap

Voor de suikerliefhebbers is dit een perfecte manier: Haal je bakkunsten naar boven en maak een taart of koekjes voor de persoon die jij wilt complimenteren. Versiewr de koekjes of taart met een lieve tekst en leuke tekeningetjes. Gebruik hierbij een spuitzak, snoepjes, koekjes, chocolade en sprinkles. Liefde gaat immers door de maag!

4. Kruiswoordpuzzel

Je kunt online je eigen kruiswoordpuzzel samenstellen, een goede manier om de spelfanaten in het zonnetje te zetten. Zorg ervoor dat de vragen niet té moeilijk zijn en maak gebruik van persoonlijke dingetjes en binnenpretjes, dat maakt het extra leuk en uniek. De oplossing van de puzzdel vormt uiteindelijk het compliment dat je wilt geven.

5. Complimentenpot

Pak een grote pot, knip kleine papiertjes en zoek iemand die héél veel complimentjes verdient. Schrijf alle complimenten op de verschillende stukjes papier, het leukste is als deze allemaal verschillende kleurtjes hebben. Rol, vouw of origami de papiertjes en steek ze in de pot, zodat de ontvanger er in geval van nood of gewoon zomaar een complimentje kan lezen en jij hun hele dag weer goedmaakt!