Zó kun je werken en gezond blijven tegelijkertijd

Lifestyle door Anjali

We spenderen veel van onze tijd op het werk, en de meeste mensen hebben daarnaast weinig tijd om gezond te leven. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

1. Regelmatig rechtop staan

Het is goed om regelmatig rechtop te staan om even van achter je bureau te komen, maar ook omdat we vaak iets doen wat niet alleen zittend uitgevoerd kan worden. Denk hierbij aan het opruimen van je bureau, een snack eten of door de post gaan. Door regelmatig rechtop te staan verbeter je de bloedcirculatie én krijg je meer energie.

2. Neem de trap

We snappen het, de lift op roltrap is net even wat makkelijker. Maar om in shape te blijven is het écht verstandiger om de trap wat vaker te nemen. Ook als je thuis werkt is het af en toe handig om wat beweging in je routine te krijgen door de trap te nemen. Misschien ligt je waterfles nog beneden, of moet je je trui boven nog halen.

3. Buitenlucht

Frisse lucht is altijd verstandig als je de hele dag binnen achter een scherm zit, dat weten we. Eeen kort wandeling kan al zorgen dat je je hoofd weer even leeg kan maken en helpt ook bij een hoger productiviteitsgevoel. Als het moeilijk is de motivatie te vinden om naar buiten te gaan, probeer het dan met een handeling te koppelen. Wil je een broodje of koffie? Loop een rondje om het te halen. Moet je de hond uitlaten? Doe dat eens op een plek die je normaal niet bezoekt. Er zijn gtalloze manieren waarop jij naar buiten kan, zodat je zo fris mogelijk weer verder kan.