Ange (38) raakte zwanger van een drieling: "artsen vonden mij veel te dik"

Lifestyle door Elsemieke

De 38-jarige Ange heeft altijd al een maatje meer gehad, maar toen ze zwanger raakte van een drieling, ondervond ze er pas een probleem mee. De artsen wilden namelijk het liefste één of twee baby's weghalen. Vanwege haar hoge BMI zou ze de kindjes niet gezond op de wereld kunnen zetten.

Ange kreeg een drieling: "de artsen vonden mij eigenlijk te dik"

Ange (38) kreeg al een dochter in 2016, maar aan het begin van 2022 ontdekte ze tot haar enthousiasme dat ze zwanger was van een drieling. Vanwege haar gewicht waren de artsen echter niet in jubelstemming. Ze waren zelfs zó bezorgd om de vrouw en haar gewicht, dat ze haar hebben gevraagd of ze niet liever een of twee kindjes wilde laten weghalen. Tot grote frustratie van Ange.

"Ik ben altijd al zwaarder geweest",  aldus Ange. "Ondanks dat ik gezond ben en regelmatig naar de gym ga, word ik altijd beoordeeld op hoe ik eruit zie. Al toen ik zwanger raakte van mijn eerste dochter, adviseerden artsen mij om haar weg te laten halen." De artsen benadrukten het risico van diabetes en een hoge bloeddruk vanwege haar gewicht. Toch zette Ange in alle gezondheid een dochtertje op de wereld in 2016.

Zwanger en dikke vrouw

In 2019 raakte Ange weer zwanger. Dit keer was het van een drieling. Ze woog toen 138 kilo, wat de doktoren enorm veel zorgen baarden. Zo erg zelfs, dat ze voorstelden om een of twee baby's weg te halen. Ange besloot dat niet te doen en zette maanden later drie kerngezonde kindjes op de wereld. Aan The Mirror deelt ze haar verhaal omdat ze voelt dat dit verteld moet worden. "Ik ben ongelofelijk trots op mijn prestatie. Ik wil laten zien dat het oké is om een dikkere vrouw te zijn én een goede moeder."