Anneke geeft Ruud ultimatum in Help Mijn Man Is Klusser: "zoek hulp"

Media door Elsemieke

Na al die jaren 'Help, Mijn Man Is Klusser', is presentator John Williams weer terug met een heerlijk mooi seizoen op de buis. In een nieuwe aflevering wil Anneke dat haar man Ruud de bouwval restaureert en dat hij hierbij hulp gaat zoeken, anders overweegt ze de relatie te verbreken.

Anneke en Ruud in Help Mijn Man Is Klusser

Kijkers in shock om pijnlijke discussie over kinderwens in 'Help Mijn Man is Klusser'

In de nieuwe aflevering van 'Help, Mijn Man is Klusser!' volgen we Ruud en Anneke. Ruud is getroffen door meerdere herseninfarcten, waardoor het klushuis dat ze jaren geleden kochten maar niet wordt afgemaakt. Ook zoekt hij geen extra hulp, want hij heeft het idee dat het huis ooit nog afkomt. Maar ook de relatie tussen Anneke en Ruud staat hierdoor op losse schroeven. In de Zuid-Hollandse plaats Heinenoord is Ruud dus niet meer in staat om te werken en komt hij thuis te zitten, maar hierdoor komt de verbouwing wel stil te liggen. 

Hulp zoeken

"Er zijn dingen die ik niet alleen kan schat. En dat weet je. En er zijn dingen die ik ook niet meer durf", erkent Ruud zijn probleem als John en zijn team langs komen. Hij staat volledig open voor het programma en de mogelijkheid dat het huis er een flinke opknapbeurt gaat krijgen. Maar ook de relatie tussen Anneke en Ruud gaat niet al te best. Anneke vindt dat Ruud zich wel erg veel schuilt achter zijn herseninfarcten. "Het wordt steeds meer vriendschappelijk. Je hebt te maken met iemand die qua karakter heel anders is geworden. Al sinds 2012. Ik hoop vooral dat we dingen kunnen gaan veranderen en dat we het weer leuk met elkaar kunnen hebben." Anneke moet dit van John naar haar man uitspreken. "Ik wil dat je je er bewust van bent dat als je met mij verder wil, je eerst hulp moet gaan zoeken."

Uiteindelijk blijkt de hulp van het team van John Williams niet voor niets. Ruud maakt zelf het plafond in de keuken dicht en het team van HMMIK zorgt voor een gloednieuwe badkamer. Tot grote vreugde van het stel.