Deze twee escaperooms in Amsterdam wil je een keer bezoeken

Vrije tijd door Juliët

Sleutel hier of moet die sleutel toch daar? We kennen vast allemaal wel een escaperoom. Opgesloten zitten met een hele groep en dan proberen uit de kamer te ontsnappen. Zo makkelijk gaat dit vaak nog niet. De volgende locaties zijn het bezoeken waard. Diep in de oude kelders van de Beurs van Berlage zitten namelijk twee mysterieuze escaperooms gevestigd. Durf jij de strijd aan te gaan?

Escaperoom The Vault

Bij deze moderne variant van een escaperoom draait het om het stelen van een mysterieus object in een goed bewaakte kluis. We hebben het over escaperoom The Vault. Deze escaperoom heeft onder andere de Golden Lock-in Award weten te bemachtigen. Lukt het jou als inbreker om binnen te komen? Deze real life game speelt zich af in 14 hoofdstukken. Je hebt ruim 80 minuten de tijd om deze experience te ervaren. Een kwestie van goed nadenken, langs bewakers bluffen en out of the box denken, zijn dingen die van je verwacht worden als je aan The Vault begint. Met maximaal zeven personen is het mogelijk om aan deze escaperoom mee te doen. Let’s try!

 

 

Escaperoom The Architect

Bij de traditionele escaperoom ‘The Architect’ draait het verhaal om de beroemde Nederlandse architect H.P. Berlage. Het gerucht gaat rond dat hij lid was van een geheimzinnig genootschap van de Gekruiste sleutels. Deze groep mensen zouden enkele van ’s werelds krachtigste geheimen bewaakten. Alleen sinds de dood van Berlage in 1934 heeft niemand meer iets over het genootschap of over hun geheimen gehoord. Een mogelijk overgebleven spoor zou verborgen zijn in een kamer die lijkt op het kantoor van de architect.  Met een groep van twee tot zes personen kun jij deze historische en vooral raadselachtige kamer bezoeken. De uitdaging is om jezelf te ‘sherlocken’. Deze escaperoom heeft al meerdere prijzen weten te bemachtigen en tot nu toe heeft slechts de helft van de groepen het geheim weten te ontrafelen.

Weet jij al voor welke escaperoom je gaat? 

Altijd handig om te weten

Beide escaperooms van Sherlocked zijn mysterieus, uitdagend en spannend. De escaperoom is gevestigd in de Beurs van Berlage in Amsterdam (Damrak 247). Kom je nou van Centraal Station? Dan kun je het beste lopend verder gaan, want het is slechts vijf minuten lopen naar de locatie. Met de auto kun je het makkelijkst parkeren in Parking Oosterdok. Deze zit op loopafstand van Sherlocked en je hoeft niet door de binnenstad te rijden.