De nieuwe interieurtrends van lente/zomer 2023

Wonen door Anjali

Met het nieuwe seizoen voor de deur sta je vast op het punt je hele huis een complete make-over te geven. Om voor wooninspiratie te zorgen kun je de nieuwste woontrends hier ontdekken.

Na een lange periode van binnenblijven en voorzichtig doen tijdens de pandemie, zijn we toe aan wat frisse lucht. Planten en bloemen zullen daarom centraal staan, om je interieur iets meer leven te geven en te genieten van de diverse kleuren en dynamische vormen.

Kleur staat ook heel hoog op de lijst: een witte muur is bijna niet meer acceptabel in het interieur. Er wordt steeds vaker gebuik gemaakt van accentkleuren of ton-sur-ton binnen het meubulair en de muurkleuren. Steeds vaker kleuren mensen het plafond of het raamkozijn in dezelfde kleur als de muur, om een samenhangend geheel te maken.

Ook zijn we meer gaan kijken naar de duurzaamheid van onze meubels, daarom zijn we vaker op zoek naar kwaliteitsproducten met een langere levensduur. Met vintage items bespaar je veel geld, en heb je ook een uniek meubel waardoor je meer persoonlijkheid kunt creeëren. 'Statement pieces' komen vaak uit de kringloopwinkels of via marktplaats, maar zijn ook steeds vaker te verkrijgen in de interieurwinkels.

Er zijn 3 nieuwe woontrends die je in de lente en zomer van 2023 zeker langs ziet komen. Wij hebben ze op een rijtje gezet.

Minimalistisch modern

Een tijdloze woontrend. De kleuren zijn ingetogen, de materialen simpel en de vormen strak. Comfort en functionaliteit zijn de belangrijkste kernwaarden, en dat merken we zeker sinds de afgelopen jaren. Een leefruimte weerspiegelt je gedachten, en een rustige en minimalistische woonkamer creeërt kalmte. Alle niet-essentiële decoraties worden weggedaan om een kalme sfeer te geven en strakke meubels worden verwelkomt.

Art deco

Iets geheel tegenovergesteld van het minimalisme; art deco. Met veel toonaangevende kleuren,  accenten en decoraties maak je je interieur tot een vrolijk geheel. In de stijl van art deco komen klassieke elementen van hoge kwaliteit aan bod, maar ook rijke kleuren als koninklijk blauw, honinggeel, dieppaars en smaragdgroen. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van sprekende printjes, geometrische vormen en goud- en zilveraccenten. 'Mixing and matching': je hoeft je zeker niet aan één kleurenpalet te houden.

Bohemian

Bohemian, of Boho, is te herkennen aan zijn artistieke vorm van inrichten. Met een mix van kleuren en verschillende typen meubels heb je altijd iets om naar te kijken. Er bestaan twee soorten Boho: de eerste met dierenprinten, schelpen, veren, franjes en houten decoratie. Dit brengt je gelijk terug naar de zon en de zomer en geeft over het algemeen een warm en exotisch gevoel in je interieur. De tweede versie is net anders: waar de eerste versie het exotisch maakt door middel van kleur, doet deze dat op een andere manier. In de tweede versie vind je vaak veel natuurlijke tinten, met warme houtsoorten en off-white meubels. Hierbij wordt meer rust gecreeërd, maar in textuur wordt er veel gespeeld.